Cele mai bune filme de animatie de pe Netflix

In zilele noastre, Netflix este o masina de continut original, iar filmele animate nu fac exceptie.Chiar daca nu sunt la fel de frecvente ca alte productii – si trebuie spus, rar este material pentru a fi clasice – platforma a lasat adevarate nestemate, de la apreciatul „The Mitchell family vs.masinile” la premiatul „Mi-am pierdut corpul” si mai multe. Ca sa le cunoasteti, va lasam cele mai bune filme de animatie originale de pe Netflix. Intreaga lista o gasiti pe  https://kidszone.ro.

Vecinul meu Totoro

„Totoro” este un film miracol , asa ca daca ar fi sa alegi doar unul dintre titlurile de pe lista, acesta ar fi. Totoro este un spirit al padurii pe care Mei si Satsuki, doua surori, il gasesc langa casa in care tocmai s-au mutat, un animal de plus extraordinar care ne va face oameni mai buni . O frumusete animata pentru toate varstele si sensibilitatile, pe care Jordi Costa a descris-o in recenzia sa de cinci stele despre „Vecinul meu Totoro” ca fiind imuna la timp si care se numara printre cele mai bune filme ale lui Hayao Miyazaki.

Klaus

O fabula excelenta despre un postas imbufnat care este trimis atat de departe in nord incat ajunge sa locuiasca cu Klaus, un producator de jucarii pe care il cunoastem bine. Mireia Mullor spune in recenzia filmului: „Deconstruieste mitul lui Mos Craciun cu un farmec debordant, niste imagini animate spectaculoase si o morala necesara”. In plus, arata ca exista (mult) talent spaniol pentru animatie. De asemenea, este unul dintre cele mai bune filme de Craciun de pe Netflix.

Mirai, sora mea mai mica

Mamoru Hosoda („Belle”) este marele magician al fanteziei ca limbaj pentru cresterea emotionala . Unul dintre cele mai rafinate filme ale sale, ‘Mirai’ ne pune la nivelul unui baietel de patru ani care isi vede lumea tremurand odata cu nasterea surorii sale. El va fi mai surprins, desigur, cand versiunea adolescenta a ei va veni in vizita la el. Beatriz Martinez i-a acordat cinci stele in recenzia sa despre film.

Filmul albinelor

Albina Barry decide sa dea in judecata rasa umana atunci cand descopera un secret teribil: fiintele bipede fura sistematic miere din specia lor. „Bee Movie” nu este doar o critica hilara si absurda a exceselor capitalismului , ci functioneaza si pentru toate varstele. De fapt, aceasta este povestea utilizatorului Netflix care i-a redat filmul de 357 de ori fiului ei.

Mitchells impotriva masinilor

Aceasta poveste despre o familie la fel de disfunctionala ca toate este produsa de Phil Lord si Chris Miller , responsabili pentru „Spider-Man: A New Universe”, iar „The Mitchells” are stralucire vizuala si gratie , cu alte cuvinte, tot ceea ce a dat. noi acea bomboana animata. Despre ea, Ian Sandwell a argumentat in recenzia sa despre film: „O apocalipsa de robot nu a fost niciodata atat de distractiva, creativa si dulce”.

Shrek

„Au trecut ani, multi, ca Cannes nu a inclus un film de animatie in Competitia sa oficiala si cu totii ne-am intrebat ce face un capcaun verde, acesta este singurul lucru pe care il stiam despre film inainte de a-l vedea, in mijlocul o selectie atat de rafinata. Ei bine, am avut raspunsul in ziua proiectiei.” Asa spunea Nuria Vidal in recenzia sa asupra filmului, o relectura a basmelor alterate din buna dispozitie si constientizarea ca frumusetea nu este intotdeauna acolo unde ne asteptam sa o gasim.

Shrek 2

Daca primul „Shrek” a fost o parodie afabila asupra absurditatilor basmelor, avand in vedere succesul pe care „Shrek” l-a strans in randul publicului adult, continuarea sa (perfect placuta pentru toate varstele) a accentuat cantitatea de prostii pentru Minute , cu aparitia lui Socrii Printesei Fiona, nu se asteptau ca ginerele lor sa semene, cu atat mai putin, ca fiica lor se schimbase atat de mult. Potrivit criticului filmului lui Ricardo Aldarondo , „„Shrek 2” nu se repeta, ci se sprijina pe baze solide construite in original pentru a continua sa le aduca viata.”

Puss in Boots

Puss in Boots (a carui voce este pura jucausa de Antonio Banderas ) a aparut in „Shrek 2”, dar s-a bucurat, cativa ani mai tarziu, de un spin-off pe masura. Potrivit criticului lui Antonio Trashorras , un spaghetti-western care s-a indepartat de saga originala pentru a deveni „o succesiune de vignete ritmate si bine articulate in care clipurile sporadice pot fi savurate ca niste poticniri cinefile, fara a se sufoca de piureul referential” .

Apollo 10½: O copilarie in spatiu

Amplasata pe fundalul misiunii lunare Apollo din 1969 si inspirata de copilaria regizorului Richard Linklater , aceasta aventura din era spatiala va surprinde ca un exercitiu incantator de nostalgie si ca o reflectie asupra modului in care privim inapoi. La toate acestea, se adauga ca este un film perfect potrivit pentru creaturile iubitoare de spatiu.

Cum sa-ti antrenezi dragonul

Sanders a creat „Lilo & Stitch” si „Bolt”, inainte de a regizat aceasta poveste indrazneata despre prietenia dintre un imblanzitor de dragoni si uriasul sau pisic-dragon. Desi filmul bazat pe cartea pentru copii a lui Cressida Cowell ar putea fi mai ambitios, asa cum spune criticul Jordi Costa , regizorii sai „creaza un bestiar irezistibil si incheie aventura remarcabila intr-o nota neobisnuita”.

Rocko’s Modern Life: Change of Chip

Pentru cei dintre noi care am consumat animatia punk de la Nickelodeon in anii nouazeci si doresc sa o mentina actuala, acest film de lungime medie este o bijuterie care improspateaza aspectul in timp 3D. Dupa douazeci de ani zburand prin spatiu alaturi de colegii sai (vedete ale serialului „Rocko’s Modern Life”), Rocko se intoarce acasa in O-Town, unde va descoperi progresele si pericolele secolului XXI . Cu toate acestea, serialul lui preferat de televiziune a disparut de mult si asta, bietului wallaby, i se pare inacceptabil.