Revoluția creată de e-wallets

Un portofel electronic este o aplicație de plată digitală, care folosește mai multe tehnologii pentru a crea un proces fără întreruperi pentru plăți și retrageri. Cu ajutorul portofelelor electronice, utilizatorii pot stoca în siguranță metode de plată, cum ar fi carduri de credit și de debit, pentru a le utiliza după cum este necesar. Aplicațiile pot fi utilizate pe telefoane mobile și dispozitive desktop, prezentând o opțiune sigură și securizată. Portofelele electronice, cunoscute și ca e-wallets, au nenumărate avantaje, iar câteva dintre ele sunt prezentate în acest articol.

Jocurile video au în ziua de astăzi propriul lor univers, iar portofelele electronice sunt o salvare în interiorul acestuia, atunci când se ajunge la efectuarea de plăți. Și mai ales în acest caz, tranzacțiile efectuate prin portofele electronice au avantajul vitezei și al confortului. Ele pot fi completate și procesate în mai puțin timp, deoarece nu trebuie să fie efectuate direct de pe cardul de credit sau de debit al unui jucător pentru achiziții diverse și acesta este un aspect care atrage jucătorii online. Achizițiile în joc, deblocarea de noi funcții prin plăți, precum și depunerile și retragerile când se accesează poker pe bani reali necesită o gestionare rapidă, astfel încât accentul să rămână pe obținerea victoriei. Pokerul a devenit unul dintre cele mai populare jocuri online în ultimul deceniu, în principal datorită infrastructurii online și a ghidurilor amănunțite oferite de streameri și platforme dedicate. Și pentru milioanele de utilizatori este important să existe opțiunea de portofel electronic printre toate celelalte forme de plată.

Și la capitolul loialitate, portofelele electronice își pot pune amprenta într-un mod diferit. Orice aplicație de portofel electronic se poate integra bine cu un program de fidelizare și recompense pentru utilizatori. E-wallets mențin utilizatorii implicați, permițând în același timp mai mult control și monitorizare asupra activităților și cheltuielilor de tot felul. Un sistem de recompense stimulează o activitate mai consistentă. În plus, notificările în aplicație oferă o oportunitate de a comercializa promoții speciale.

Portofelele digitale folosesc una dintre cele mai sigure metode de plată disponibile: tokenizarea. Informațiile unui utilizator sunt codificate și fiecare tranzacție pe care o face folosind portofelul digital creează un cod unic, reducând orice surprize legate de securitate. Dacă îți pierzi vreodată portofelul fizic, cardurile și informațiile pot dispărea cu ușurință, în comparație cu portofelele digitale, care necesită autentificare în doi factori sau Face ID. Altfel spus, dacă îți pierzi telefonul, oamenii vor obține mai greu accesul la el. Când efectuezi o achiziție, poate fi necesară autorizarea în setările portofelului digital, necesitând o parolă unică, Touch ID sau Face ID, pentru a duce totul până la capăt.

Plățile fără contact au început să crească în popularitate în ultimii ani și este evident că mulți oameni își doresc să aibă această posibilitate. Utilizarea unui portofel digital permite efectuarea de plăți contactless, chiar dacă nu deții un card contactless. De fapt, folosirea portofelului digital este exact la fel ca și plata cu un card fără contact, direct la tehnologia utilizată. Utilizarea unui portofel digital este, de asemenea, mai rapidă decât plata cu un card. Pur și simplu scoți telefonul și utilizezi Touch sau Face ID pentru a confirma plata. Nu mai bâjbâi pentru a găsi cardul potrivit și pentru a-ți introduceți codul. Cu ajutorul unui e-wallet, efectuarea plății este fără stres și fără contact.

Oricine s-a aflat măcar o dată într-o situație jenantă, din cauză că și-a uitat cardul acasă și nu a putut plăti ceea ce deja a luat de pe raft. Sau poate a fost doar pentru că unul dintre carduri s-a rătăcit prin geantă într-un moment extrem de important. Portofelele digitale îți permit să organizezi și să transporți mai puțin prin salvarea cardurilor de fidelitate, a cardurilor cadou, a cupoanelor, a permiselor de călătorie (bilete de avion, rezervări la hotel, abonamente de tren etc.). Consolidarea tuturor acestora într-un singur loc îți permit să păstrezi totul ușor accesibil și organizat.

Portofelele digitale sunt niște instrumente financiare transformatore, care au revoluționat modul în care gestionăm banii și efectuăm tranzacții. Utilizatorii lor se pot bucura de o experiență sigură, convenabilă și plină de satisfacții. Aceste e-wallets eficiente au parcurs un drum lung, iar evoluția lor nu dă semne de încetinire.