Top 10 sfaturi pentru cumpararea unei rulote

Alegerea rulotei potrivite poate fi o sarcina descurajanta, chiar daca nu este prima data. Pentru a va ajuta sa va asigurati ca obtineti rulota potrivita nevoilor dvs., am pus la punct cateva sfaturi la indemana.

Rulotele sunt disponibile in diferite tipuri si dimensiuni si este important sa alegeti cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

1. Nu cumparati prima rulota pe care o vedeti

Daca sunteti nou in caravaning si vindeti cu adevarat pe ideea de a cumpara prima dvs. rulota, este foarte probabil sa va lasati linistiti de interior, tapiterie, articole si gadget-uri pe prima rulota pe care o vedeti. Incearca sa ramai obiectiv. Exista o multime de alegeri acolo si factori precum aspectul rulotei si greutatea totala sunt mult mai importanti decat marginea mocha a pernelor scatter.

2. Pregatirea corecta previne achizitiile slabe

Familiarizati-va cu principalele machete de rulote si cu preturile de piata pentru marcile si modelele care va intereseaza. Principalii producatori de rulote tind sa copieze unul cu celalalt machetele de succes, astfel incat sa va obisnuiti cu cele mai frecvente variante, dar s-ar putea sa veniti peste aspectul ciudat neobisnuit de pe piata uzata, ideal pentru nevoile dvs. specifice.

3. Identificati aspectul ideal al rulotei

Este vital sa stabiliti aspectul care sa se potriveasca nevoilor dvs. specifice si sa va lipiti de arme. Uitati-va la o multime de machete diferite dintre selectiile dealerilor. Ia copiii cu tine. Asezati-va in rulote ca o familie si imaginati-va cum ar fi ele in utilizare. Dupa un timp, veti sti instinctiv de ce aveti nevoie. Luati in considerare, de asemenea, modul in care puteti mari spatiul respectiv cu o copertina pentru rulota .

4. Fii atent la ofertele care sunt prea bune pentru a fi adevarate

Spectacolele cu rulote sunt o modalitate excelenta de a cantari piata, dar a merge la un spectacol cu ​​un carnet de cecuri deschis nu este o idee buna. Dupa ce ati analizat cateva zeci de planuri, cel putin o jumatate de duzina de vanzatori vor concura pentru afacerea dvs. si riscati sa predati un depozit pentru a asigura o afacere „care nu se repeta niciodata” pentru ceva care, la reflectie, s-ar putea sa nu fie chiar potrivit pentru tine.

Stabiliti exact ce aspect doriti si ce sunteti pregatit sa platiti pentru marcile si modelele concurente, apoi jucati hardball pentru a obtine cea mai buna oferta.

5. Ganditi-va inainte de a cumpara o rulota la licitatiile web

Este tentant sa ne uitam la eBay, dar va sugeram urmatoarele masuri de precautie: NU licitati fara a vedea rulota; STITI la ce licitati – stabiliti exact marca, modelul si anul inainte de a face orice fel de oferta; Verificati feedback-ul furnizorului (il veti gasi in coltul din dreapta sus al paginii); NU intra intr-un razboi de licitatie competitiv; Verificati daca furnizorul va accepta metoda dvs. preferata de plata. Platiti pentru colectare.

Luati toate masurile de precautie obisnuite si efectuati toate verificarile necesare pentru a va asigura ca vanzarea este valabila si legala. Acestea fiind spuse, este putin probabil ca un vanzator cu peste 100 de feedback-uri pozitive sa va incurce in mod deliberat.

6. Nu uitati de temutul test umed

Cand inspectati rulote second hand de vanzare , simtul mirosului va ofera cea mai buna indicatie a starii rulotei. Daca miroase a mucegai, verificati daca exista semne de umezeala. Petele ciudate, zonele decolorate, mucegaiul sau placile moi de perete – in special in interiorul zonelor de incuietoare ale acoperisului – sunt semnele indicatoare. Patrunderea apei indica de obicei o problema cu caroseria, astfel incat nu numai zona afectata va trebui inlocuita, ci si defectul care a provocat-o va fi remediat.

7. Acordati o atentie deosebita corpului

Verificati cu atentie caravana daca nu exista ursituri, taieturi rupte sau lipsa si panouri laterale bombate. Aruncati o privire buna la prindere si anvelope pentru semne de uzura excesiva. Cautati semne ca rulota a fost resigilata sau reparata intr-un fel – cum ar fi zonele cu potrivire slaba a vopselei sau dovezi de umplutura sau exces de etansare.

8. Nu va fie frica de o rulota veche

Ocazional, dam peste ciudata bijuterie ascunsa a unei rulote second-hand care a fost depozitata intr-un hambar curat si uscat si scoasa doar o data pe an in ultimul deceniu. Este posibil sa aiba tesaturi invechite si un design destul de datat, dar daca a fost ingrijit corespunzator si intretinut in mod regulat, ar putea fi o cumparare mai buna decat o rulota mai noua .

9. Ganditi-va la serviciul post-vanzare

Inainte de a semna in cele din urma pe linia de jos, verificati ce fel de garantie primiti de la dealer (daca exista), durata acesteia si ce este acoperit. Daca dealerul a fost de acord sa efectueze orice reparatii ca o conditie a vanzarii, asigurati-va ca amandoi intelegeti exact ce constituie acest lucru – si incercati sa obtineti acest lucru in scris, impreuna cu un calendar pentru efectuarea reparatiilor.

10. Verificati toate documentele

Asigurati-va ca toate manualele pentru sistemele de gaz, electricitate si apa sunt intacte – impreuna cu manualul de utilizare original. Daca exista un istoric al serviciilor, asigurati-va ca totul este actualizat.

In cele din urma, unii dealeri au locuri de campare in apropiere, unde puteti sta cateva nopti. Daca ceva nu merge bine, sunteti aproape de dealer pentru a rezolva problema.