Cum să joci poker Texas Hold’em: Ghidul începătorilor

Texas Hold’em este în prezent cea mai populară versiune a jocului de poker. De altfel, este și versiunea pe care cei mai mulți începători o încearcă.

Dacă și tu ești la început de drum, ți-am pregătit un mic ghid din care vei afla tot ce trebuie să știi despre cum să joci poker Texas Hold’em.

La Texas Hold’em, fiecare jucător primește la începutul jocului două cărți, care sunt vizibile doar pentru el. Apoi, dealerul va pune pe masă cărți. La început va pune trei, apoi încă una și apoi încă una. Acestea pot fi folosite de toți jucătorii în așa fel încât să alcătuiască cea mai bună mână posibilă de cinci cărți. Înainte de dezvăluirea primelor trei cărți, jucătorii trebuie să plaseze pe rând pariurile. Apoi, înainte de fiecare dezvăluire a unei cărți noi se fac noi pariuri. Ierarhia cărților de poker rămâne aceeași ca și la celelalte versiuni.

Care sunt cele mai bune mâini de start la Texas Hold’em

Așadar, la început vei primi două cărți. Iar cele mai bune mâini de start la Texas Holdem sunt perechile mari, adică așii și popii. Sunt cărțile cele mai așteptate de jucători, dar vin destul de rar, adică o dată la 110 mâini în medie.

Apoi, acestea sunt urmate de perechile medii, damele și valeții. Dacă primești două cărți de acest gen, este bine să mărești preflop-ul.

Pe locul trei în această ierarhie se află următoarele combinații: doi decari, as-popă, as-valet de aceeași culoare și popă-damă de aceeași culoare. Dacă primești astfel de cărți, este indicat să le joci cu raise preflop.

Perechile mici nu au un potențial ridicat și merită să le joci doar în cazul în care nu costă foarte mult să vezi flopul. În cazul în care tu ai o pereche mică și nimeni de la masă nu dă raise, poți aștepta să prinzi un set. Atenție însă, șansele sunt de doar 12%, adică o dată la opt mâini.

Mâinile de început cu care ai cele mai mici șanse să câștigi sunt cele de aceeași culoare, care nu formează vreo pereche sau vreo combinație amintită mai sus. Șansele să formezi o culoare după ce și celelalte cărți sunt arătate pe masă sunt de 0.8%. Așa că dacă nu ai cărți mari e cel mai bine să te ferești să joci astfel de mâini.

Sfaturi utile la început de drum

În cazul în care ești genul de jucător care se distrează la poker doar în timpul liber, poți găsi calea spre succes dacă vei pune în aplicare sfaturile de mai jos.

În primul rând, nu trebuie să joci fiecare mână. Joacă-le doar pe cele pe care chiar crezi că ai șanse să le câștigi. Mai ales dacă joci pe bani reali, nu are rost să te arunci.

Apoi, dacă joci pe bani reali, alege un joc cu mize potrivite pentru nivelul tău. Nu are rost să te arunci să joci pe sume foarte mari la început deoarece, de obicei, cu cât sumele puse în joc sunt mai mari, cu atât și experiența jucătorilor este mai mare. În întreaga istorie a pokerului acesta a fost un joc de distracție, astfel că nu uita să joci responsabil.

De asemenea, este important să fii foarte atent nu doar la cărțile tale și la cele de pe masă, ci și la mișcările adversarilor tăi. Încearcă să anticipezi mutările pe care aceștia le fac și să îți dai seama ce cărți pot avea.

Totodată, este recomandat să te documentezi pe cât de mult posibil. Pe Internet găsești o mulțime de resurse din care te poți informa, poți citi cărți sau te poți uita la filme despre poker.