Videanu trebuie sa inlocuiasca bordurile cu spatii verzi

Spatiile verzi din Romania sunt din nou in atentia autoritatilor locale. Daca in urma cu cateva saptamani, Primaria Generala a Municipiului Bucuresti ne-a aratat ca ridicolul este la el acasa in Romania, acum autoritatile locale se contrazic in privinta spatiilor verzi.

Pana nu demult Primaria Bucurestiului ne invita la o plimbare prin cimitire, intrucat si acestea erau incluse la spatiile verzi de care cetatenii se pot bucura, in speranta ca autoritatile romane vor pacali socotelile facute de catre Uniunea Europeana.

Acum, Primaria ne anunta ca Bucurestiul nu o duce prea rau atunci cand vine vorba de spatiul verde alocat cetatenilor, dar nu se ridica nici la nivelul standardelor impuse de Uniunea Europeana.

In acest sens, Ministerul Mediului a aratat ca orasele mari din Romania nu au suprafata minima de spatii verzi impusa de autoritatile de mediu, singurul oras care s-ar putea incadra in aceste standarde, in urmatorii cinci ani, fiind Timisoara.

Contrar statisticilor Ministerului Mediului, Primaria Bucuresti arata, printr-un comunicat de presa, la inceputul lunii martie, ca bucurestenii au de fapt mult prea mult spatiu verde, in jur de 16,38 de mp pe cap de locuitor.

Pentru a ne adanci si mai mult in paranormal, luni, 31 martie, Primaria Capitalei arata printr-un alt comunicat de presa ca, de fapt, cei 16,38 de mp de spatiu verde pe cap de locuitor, nu se incadreaza in norma impusa de catre Uniunea Europeana. UE cere ca media de spatiu verde pe cap de locuitor sa fie de 26 de metri patrati, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) impune circa 50 de metri patrati de spatiu verde, pe cap de locuitor.

Conform statisticilor realizate de catre Primaria Capitalei, prin care s-a ajuns la concluzia ca un bucurestean se bucura de 16,38 de mp de spatiu verde, fiind aici incluse si cimitirele, Gradina Zoologica si curtile scolilor, situatia spatiilor verzi s-ar fi inrautatit incepand cu 1989.

Ciudate rezultate le-au fost oferite celor de la Primaria Generala, intrucat prin targ se aude vorba ca situatia spatiilor verzi s-a agravat din momentul in care Adriean Videanu a venit la conducerea Capitalei, si de cand bordurile lui au invadat Bucurestiului.

Nu este de mirare ca Timisoara o ia inaintea Bucurestiului, cand vine vorba de reabilitarea spatiului verde, ca doar timisorenii nu se confrunta cu primarul-bordurica.In timp ce, in Timisoara se planteaza de zor copaci si flori, si nu doar cu ocazia summit-ului, Videanu se incapataneaza sa tot planteze borduri.

Probabil ca Adriean Videanu nu a auzit noul zvon ce circula prin Ministerul Mediului: autoritatile locale sunt obligate sa asigure 26 de metri patrati de spatiu verde pe cap de locuitor.