Primarul Iasiului Mihai Chirica Pus Sub Acuzare Intr-Un Dosar DIICOT

Primarul liberal din Iasi (fost PSD), Mihai Chirica este inculpat intr-un dosar DIICOT, cercetand o frauda cu un teren apartinand Primariei Iasi. Sunt implicati si avocati, notari si functionari publici, au declarat surse judiciare. Este al doilea dosar penal impotriva primarului Iasului.

Sursele au dezvaluit ca Mihai Chirica a fost audiat la DIICOT de cateva ore si este inculpat pentru infractiunea de omitere a sesizarii organelor judiciare.

Patru persoane, proprietarul ziarului local ,,Buna Ziua Iasi”, Claudiu Asimionesei, fostul arhitect sef al Primariei Iasi, Alexandru Mustiata, notar si functionar public au fost retinuti de procurorii de crima organizata in urma perchezitiilor efectuate la Iasi Birourile Primariei luni.

Alte sapte persoane, inclusiv viceprimarul Gabriel Harabagiu, actualul administrator al orasului Iasi, sunt plasate sub control judiciar.

Potrivit DIICOT, in 2016, mai multe persoane au infiintat un grup infractional organizat in vederea obtinerii ilegale a unui teren din patrimoniul Primariei Iasi, unde au construit un bloc. Prejudiciul estimat se ridica la 2 milioane RON.

Sursele judiciare au dezvaluit ca este un teren in centrul orasului Iasi, care ar fi fost cedat de administratia locala familiei Asimionesei cu obligatia de a construi acolo o pensiune si o cladire de birouri. Familia Asimionesei, care detine ziarul ,,Buna Ziua Iasi”, ar fi construit in schimb un bloc pe acel teren.

Organizatia USR-PLUS din Iasi cere PNL sa retraga avizul politic al lui Chirica

Organizatia ieseana a USR-PLUS a cerut Partidului National Liberal (PNL) sa-l dezbrace pe Mihai Chirica de sustinere politica dupa ce primarul a fost pus sub acuzare in dosarul de coruptie care implica notari, avocati si functionari publici. USR-PLUS l-a rugat pe presedintele PNL, Ludovic Orban, sa-l suspende pe Chirica din toate pozitiile politice si sa ,,se delimiteze de acest caracter infiorator”. ,,Doar Orban poate curata organizatia PNL Iasi, considerand ca este condusa de o alta persoana care are probleme juridice, Costel Alexe.

Copresedintele USR-PLUS, deputatul Cosette Chichirau, a sustinut ca mafia imobiliara din Iasi va fi decapitata, iar orasul va fi readus la normal.

,,Il rog si pe domnul Chirica sa demisioneze imediat. Iasul are nevoie de un primar care sa aiba grija de oras, nu de dosare penale “, a postat Cosette Chichirau pe Facebook.