Cele Mai Vandute Si Cele Mai Furate Carti Din Romania Anul Trecut

Potrivit unei analize a vanzarilor de carti din 2020 realizata de Compania Librariilor Bucuresti (CLB), singurele carti care au raportat cresteri in timpul pandemiei au fost cele despre medicina, farmacie si sanatate. In clasamentul preferintelor, genurile care au ramas constante sau au inregistrat cele mai mici scaderi sunt religia si spiritualitatea, urmate de cartile pentru copii si adolescenti.

Topul celor mai tari genuri de carti din 2020 este completat de titluri din stiinte umane / literatura.

Cea mai vanduta carte din literatura romana in reteaua CLB a fost ,, Recviem vesel pentru tata / Merry requiem for my father” de Radu Paraschivescu, publicata de Humanitas.

In ceea ce priveste traducerile din literatura universala, ,, Cronicile pisicii calatoare” de Hiro Arikawa , publicata la Humanitas Fiction, ocupa primul loc.

Best- sellerul international ,,S apiens. O scurta istorie a omenirii ” de Yuval Noah Harari, publicata de Polirom in 2017, ramane cea mai cautata carte straina de non-fictiune din anul pandemiei.

In ceea ce priveste cartile de non-fictiune scrise de autori romani, liderul clasamentului este ,, Creierul si mintea Universului / The Brain and the Mind of Universe” de Dumitru Constantin Dulcan, aparut la Editura Scoala Ardeleana.

Pe cartile pentru copii, cea mai cautata semnata de un scriitor roman este ,, A doua carte cu Apolodor / The Second Book with Apolodor ” de Gellu Naum, Editura Arthur, 2020), in timp ce cea mai ,,vanata” traducere este ,, Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai / The Adventures of Dunno and his Friends ” de Nikolay Nosov (Humanitas, 2017).

Cele mai furate carti din reteaua CLB anul trecut au fost doar carti straine: ,, With Friends Like These-: The Soviet Bloc’s Clandestine War Against Romania” de Larry Watts ocupa primul loc ca cea mai furata carte (Editura RAO, 2011), urmata de ,, Harry Potter si printul jumatate de sange “, vol. 6 de JK Rowling ( Arthur, 2020) si ,, 500 de adevaruri incredibile si trasnite / 500 Incredible and Crazy Facts” de Mugur Butuza, Paralela 45, 2020).