Documentarul ,,Colectiv” Nominalizat La Doua Categorii De Oscar

Documentarul romanesc ,,Colectiv” a fost nominalizat la doua categorii la Oscar 2021, pentru sectiunea ,,Cel mai bun lungmetraj international”, cunoscut anterior ca ,,cel mai bun film in limba straina” si pentru ,,Cel mai bun documentar”.

Este primul film romanesc nominalizat vreodata la Premiile Academiei.

Filmul documentar ,,Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, este propunerea Romaniei pentru premiile Oscar in 2021 .

,,Colectiv” spune povestea primului an dupa incendiul devastator din 30 octombrie 2015 in clubul de noapte Colectiv din Bucuresti, care a provocat 64 de vieti si a lasat sute de raniti. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevar versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curajul si responsabilitatea individuala.

Documentarul ,,colectiv” a avut premiera la Festivalul International de Film de la Venetia in septembrie 2019, cu membrii echipei de filmare care mergeau pe covorul rosu pe ritmurile ,,Zilei cand murim”, piesa trupei rock Goodbye to Gravity, care se desfasura in clubul de noapte Colectiv cand a avut loc tragedia.

Alte documentare nominalizate anul acesta la Oscar sunt ,,Crip Camp”, ,,The Mole Agent”, ,,My Octopus Teacher” si ,,Time”.

Pentru sectiunea ,,cel mai bun lungmetraj international” ,,Colectiv” concureaza cu ,,Another Round” (Danemarca), ,,Better Days” (Hong Kong), ,,The Man Who Sold Sale Skin” (Tunisia) si ,,Quo Vadis, Aida? ” (Bosnia si Hertegovina, coproductie cu participare romaneasca).

Nominalizarile la cea de-a 93-a editie a premiilor Oscar au fost anuntate online astazi de o actrita si producatoare Priyanka Chopra Jonas (,,Tigrul alb”) si de cantaretul si actorul Nick Jonas.