Cel Mai Mare Tablou Al Lui Adrian Ghenie Din Romania Scos La Licitatie

Un tablou de dimensiuni mari realizat de artistul contemporan nascut in Romania Adrian Ghenie, cea mai mare piesa pe care pictorul il are in Romania, este scos la licitatie, intr-o mutare in premiera pe piata locala de arta. Pretul de pornire este de 100.000 EUR, in timp ce este estimat la 120.000 – 180.000 EUR.

Atat pretul, cat si dimensiunea picturii fac ca ,,Energia” sa fie cea mai valoroasa piesa de lucru a celor aproximativ 200 de capodopere ale licitatiei de primavara Artmark, care va avea loc marti, 23 martie, la ora 18:30 .

,,Energy”, un ulei si acrilic pe carton de 204 x 76,5 cm semnat in stanga sus, cu galben, ,,Ghenie”, este cel mai bun clasament si cel mai mare lucru in marime semnat de Ghenie. Pictura imagineaza o lume astrala care se naste din propria energie.

O piesa pe acelasi subiect, dar cu o dimensiune pe jumatate decat cea actuala, a fost vanduta in cadrul ultimei licitatii de arta postmoderna si contemporana din februarie pentru 110.000 EUR.

Adrian Ghenie va fi prezent la urmatoarea licitatie cu un alt tablou, un portret al poetului portughez Fernando Pessoa (ciclul ,,Corbul” – Edgar Allan Poe) [2020], care are un punct de plecare de doar 1.000 EUR.

Lucrarea este imprimata digital 42 x 57 cm semnata si numerotata jos dreapta, cu creion, ,,32/50″, una dintre cele sapte piese care ilustreaza seria ,,Nevermore” dedicata poeziei ,,Raven” de Edgar Allan Poe. Seria este formata din patru portrete (Edgar Allan Poe, Stephane Mallarme, Charles Baudelaire si Fernando Pessoa) si trei compozitii (The Raven, Nevermore si Lenore), toate bazate pe colaje realizate anterior de Ghenie.