Patru Scenarii Potentiale In Romania Pentru Reluarea Spectacolelor, A Concertelor

Cum vor fi reluate spectacolele si concertele in Romania pe fondul pandemiei continue de coronavirus? Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a vorbit despre patru scenarii potentiale care sa permita accesul spectatorilor:

prezentarea dovezii vaccinarii anti-COVID;

prezentarea unui test negativ efectuat cu 48 de ore inainte de eveniment;

prezentarea unui document medical pentru certificarea anticorpilor SARS-CoV-2 castigati in urma infectiei;

testare rapida inainte de eveniment, in cazul persoanelor care nu se incadreaza in cele trei scenarii anterioare.

Intrebat cum ar putea arata sezonul cultural 2021, avand in vedere informatiile disponibile in acest moment, ministrul Culturii a raspuns: ,, In acest moment, asa cum anuntase si premierul Florin Citu, au fost infiintate mai multe grupuri interministeriale din diferite sectoare, iar obiectivul este de a avea cateva norme clare care sa asigure previzibilitatea dupa intervalul de timp avansat de primul ministru, cel de 1 iunie, astfel incat planificatorii de evenimente, cei din HoReCa, sa poata avea un plan A si un plan B daca statisticile devin mai rea. Tocmai pentru ca, fara previzibilitate, nimeni nu poate face planuri, nici financiare, nici din punct de vedere al organizarii “.

Intrebat, de asemenea, daca vaccinarea anti-COVID a artistilor ar putea fi activata, ministrul a spus ca exista discutii despre faptul ca artistii ar fi trebuit sa fie inclusi in a doua faza a vaccinarii, dar nu a fost posibil.

,, Cu toate acestea, ni s-a promis ca artistii vor fi inclusi in prima faza a celei de-a treia etape de vaccinare”, a spus ministrul Bogdan Gheorghiu.