Nastase ii acuza pe Basescu si “procurorii sai prezidentiali”

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, se declara convins ca “presedintele Traian Basescu si procurorii sai prezidentiali” vor sa il tina in continuare “prizonierul temei dosarelor” pentru “a repeta un spectacol mediatic” si nicidecum pentru o lupta reala impotriva coruptiei”.

“Este preferabil pentru el ca eu sa vorbesc doar despre dosarele in care sunt acuzat si doar despre votul parlamentarilor. Nu voi accepta insa acest lucru. Sunt convins ca pe romani ii intereseaza, in prezent, alte subiecte, mai apropiate de viata lor si de nivelul lor de trai decat aceasta telenovela juridica. Voi continua sa vorbesc despre teme cu impact social si economic, fiindca acestea sunt cele care vor sta la baza programului de guvernare pe care il vom concepe si pe baza caruia vom castiga alegerile parlamentare din toamna”, noteaza Adrian Nastase pe blogul personal.

Liderul social-democrat reafirma faptul ca amanarea de catre Parlament a unei decizii in cazul sau nu ii face bine, mai ales ca membrii Comisiei juridice a Camerei Deputatilor au “dezbatut serios aceste dosare” si au primit suficiente informatii pentru a-si forma o opinie.“De altfel, trebuie lamurit si un alt mit: un eventual vot al Parlamentului de incepere a urmaririi penale nu ar fi insemnat ajungerea in instanta, asa cum se crede, ci doar retrimiterea <> la aceiasi <> ai DNA. Or, acestia au indicatia de a repeta spectacolul mediatic si nicidecum sa finalizeze rapid si corect dosarul”, precizeaza Nastase.

Social-democratul subliniaza ca doreste, in mod categoric, ca instanta civila sa stabileasca, definitiv si clar, drepturile si obligatiile sale.“Acest dosar nu este unul de lupta impotriva coruptiei, ci unul politic, de lupta impotriva unui adversar politic. (…) In acest timp, adevarata lupta anticoruptie stagneaza. (…) Asa cum am mai spus, stiu foarte clar ca imaginea mea a fost afectata. (…) Mi se spune ca, pentru imaginea mea, ar fi fost mai bine sa ies, eroic, in fata si sa mimez punerea la dispozitia justitiei. Nu pot sa fac asa ceva, pentru ca eu stiu ca acest dosar este eminamente politic. Eu nu pot sa batjocoresc nici institutia pe care o reprezint si nici ideea de justitie facuta corect. Cum as putea sa legitimez, printr-o asemenea abordare, toate mizeriile si umilintele la care m-au supus uneltele lui Traian Basescu? Stiu ca aceste mizerii vor continua – s-a si vazut acest lucru – dar asta nu ma sperie. Traiesc aceste lucruri – nemeritat – de patru ani si totusi mi-am continuat viata politica si profesionala, cu demnitate si uneori cu umor. Asa ca il anunt pe Traian Basescu si pe ciracii lui ca nisipul din clepsidra aproape s-a consumat. Batalia mea insa va continua”, conchide Adrian Nastase pe blogul personal.