Mitica, trimis in judecata de DNA

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost trimis in judecata de catre procurorii DNA, pentru fapte de coruptie, alaturi de fiul acestuia, Bogdan Dragomir, Gino Iorgulescu, si Florin Bogdan Badita, fost angajat al LPF.

Dumitru Dragomir este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de luare de mita iar Gino Iorgulescu, fost presedinte al clubului FC National, a fost deferit justitiei pentru dare de mita, spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual. Pe langa cei doi, procurorii l-au trimis in judecata si pe Florin Bogdan Badita, fostul sofer al lui Dumitru Dragomir, care indeplineste din anul 2004 functia de administrator al firmei SC “Bodu” SRL, acesta fiind acuzat de complicitate la luare de mita, spalare de bani, participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual si uz de fals.  Si fiul lui Dumitru Dragomir, Bogdan Dragomir va fi judecat de catre instanta, pentru spalare de bani si participatie improprie la savarsirea infractiunii de fals intelectual.

Dragomir este acuzat ca, in anul 2001, a primit de la Gino Iorgulescu un teren, in suprafata de 351 de metri patrati, pentru a accepta o tranzactie care sa dezavantajeze Liga Profesionista de Fotbal. Afacerea consta in achizitionarea de catre LPF a unui teren in suprafata de 1.500 de metrii.

“Liga a achizitionat imobilele respective cu incalcarea Statutului LPF, cu suma de 355.000 de dolari, pret supraevaluat, deoarece reprezenta o valoare de trei ori mai mare decat pretul practicat pe piata libera in zona respectiva la acea data”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Anchetatorii sustin ca pentru a ascunde bunul oferit ca mita de Iorgulescu, acesta a trecut terenul pe numele soferului lui Dumitru Dragomir, Bogdan Badita, semnand un contract de vanzare-cumparare, tranzactia fiind in valoare de 600.000.000 lei. Autoritatile sustin ca Badita nu a achitat aceasta suma catre Gino Iorgulescu, tranzactia fiind fictiva.

In anul 2004, Badita a trecut terenul in patrimoniul firmei SC “BODU” SRL, primind in acest sens, acceptul lui Bogdan Dragomir.

DNA a instituit sechestru asigurator asupra bunurilor suspectate, dosarul fiind inaintat magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Dumitru Dragomir mai fusese audiat si in luna aprilie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.