Masuri de securitate speciale pentru perioada summit-ului

Summit-ul NATO, care se va desfasura la Bucuresti impune masuri speciale pe care autoritatile romane trebuie sa le ia pentru a asigura securitatea participantilor.

Una dintre masurile luate de autoritati este restrictionarea circulatiei pe arterele principale, de la Aeroportul International “Henri Coanda” si pana la Palatul Parlamentului fiind delimitat un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale.

Pe soseaua Bucuresti – Ploiesti, de la aeroport pana la Piata Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile doi si trei de circulatie, pe ambele sensuri. Circulatia masinilor va fi permisa in exteriorul culoarului, pe prima banda de circulatie, in ambele sensuri.

Pe soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si Arcul de Triumf, va fi interzisa circulatia masinilor pe segmentul central, iar soferii vor putea circula pe arterele laterale, iar intre Arcul de Triumf, Piata Victoriei si in continuare pe Calea Victoriei, pana la Podul Natiunile Unite si pe Bulevardul Natiunile Unite, circulatia va fi inchisa.

Circulatia va fi inchisa si in jurul Palatului Parlamentului, respectiv strada Izvor, Calea 13 Septembrie, intre soseaua Panduri si Bulevardul Libertatii, Bulevardul Unirii, intre Bulevardul I.C. Bratianu si Piata Constitutiei si pe Bulevardul Libertatii.

De asemenea, pe traseul oficial traversarea va fi permisa doar in urmatoarele puncte: soseaua Bucuresti Ploiesti – Bulevardul Aerogarii, Arcul de Triumf, soseaua Kiseleff – strada Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei – Bulevardul Dacia, Calea Victoriei – Bulevardul Regina Elisabeta, Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite.

Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in una din zilele de desfasurare a summit-ului, autoritatile vor interzice circulatia rutiera pe Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Eroii Sanitari si in perimetrul Palatului Cotroceni, pe soseaua Cotroceni, intre Pod Cotroceni si Piata Leu, strada Dr.Gheorghe Marinescu, Bulevardul Geniului, pe sensul dinspre soseaua Panduri catre Piata Leu.  

Pe traseele mentionate (atat pe carosabil, cat si pe trotuar), pe strazile ce acced catre culoar, pe o distanta de 10-15 metri, precum si in perimetrul obiectivelor de desfasurare a summit-ului este interzisa oprirea masinilor.

Echipaje de la Politia Rutiera vor insoti coloanele oficiale, asigurandu-le deplasarea pe culoarul special creat, vor verifica fluenta traficului rutier pe principalele artere din exteriorul culoarului unic si vor degaja strazile si trotuarele de masinile parcate pe traseele de deplasare si in perimetrele Palatului Parlamentului si Palatului Cotroceni.

Brigada Politiei Rutiere din Capitala recomanda soferilor sa evite circulatia in Capitala si sa foloseasca mijloacele de transport in comun.