Eugen Nicolaescu nu il cunoaste pe Sorin Oprescu

Odata inceputa, campania electorala merge inainte pana la data de 1 iunie, cand cetatenii isi vor exercita dreptul de a vota. Pana atunci, candidatii la primarii se bat in declaratii si in cunostinte despre zonele in care candideaza.

O figura nelipsita in ultima vreme din mass-media este si Sorin Oprescu, candidat independent la Primaria Generala a Capitalei.

Daca toata lumea il stie deja pe Sorin Oprescu, care a plecat recent din PSD pentru a putea candida la alegerile locale din acest an, se pare ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, nu il cunoaste pe acesta.

Pentru a nu crea confuzie si ca cititorii nostri sa creada ca ministrul Sanatatii a trait in alta tara decat Romania in toti acesti ani, trebuie sa clarificam lucrurile. Eugen Nicolaescu nu-l cunoaste in mod personal pe Sorin Oprescu, deoarece a avut cu acesta o relatie strict profesionala.“Eu nu-l cunosc. Am avut cu dansul o relatie strict profesionala, dar nu se poate spune ca-l cunosc. Nu sunt prezicator, nu pot sa va spun ce sanse are sa treaca in tururi. Dar cred ca bucurestenii vor avea destula minte ca sa-si dea seama ca un independent mai mult ii incurca decat ajuta”, a declarat liderul PNL.

Cu toate ca i-a sfatuit in acest mod pe bucuresteni sa nu-l voteze pe Sorin Oprescu, Nicolaescu a tinut sa precizeze ca nu are nicio problema cu medicii care vor sa se implice in politica. Chiar daca liberalul a declarat ca fiecare medic are dreptul sa faca politica, intrebat ce parere are despre Oprescu, acesta a declarat ca medicul bucurestean “face caz de orgoliul nemasurat pe care-l are”.

In tot acest timp, Sorin Oprescu se confrunta cu alte dileme decat cea a orgoliului nemasurat.Candidatul independent la Primaria Capitalei iese sa atace declaratiile diversilor politicieni, conform carora acesta s-ar putea intoarce in PSD.Oprescu a negat orice fel de posibila intoarcere in formatiunea politica din care a facut parte, si a declarat ca Ion Iliescu nu are doi candidati la Primarie, asa cum se speculeaza.