Guvernul ii ajuta pe picatii la bac sa copieze in toamna

bac

Coaliţia de guvernare a propus la şedinţa de azi dimineata relaxarea condiţiilor sesiunii din toamnă a bacalaureatului prin eliminarea camerelor de supraveghere în sălile de examen în liceele cu rezultate slabe.

 ’Linia directoare a mers spre o relaxare a condiţiilor bacalaureatului ca şi implicaţii politice şi anume problema camerelor, a supravegherii, implicaţiilor electorale şi a impactului electoral şi de-o parte şi de alta a Coaliţiei. Ministrul (n.r. Daniel Funeriu) a rămas foarte ferm pe poziţie (…). Are suportul premierului şi a colegilor din PDL, care de la început l-au îndemnat să ia aceste măsuri, dar multe voci din Coaliţie au mers pe ideea unei relaxări a bacalaureatului’, au declarat surse citate de Agerpres.

Potrivit aceloraşi surse, unele voci din Coaliţie au propus ca în liceele cu rezultate slabe camerele de supraveghere să fie eliminate din sălile de examen la sesiunea din toamnă a bacalaureatului.

   ‘S-a făcut o analiză matematică de bază între judeţele în care existau camere şi cele în care nu existau şi diferenţa de promovabilitate este undeva la 20% şi atunci unele voci au propus ca în judeţele în care au existat rezultate dezastruoase în prima sesiune să eliminăm camerele sau să avem grijă în care din licee le montăm’, au menţionat sursele citate.
   În schimb, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu,  s-ar opune acestei variante avansate în şedinţa Coaliţiei.

   ‘Ministrul susţine instalarea în toate judeţele ca să nu mai existe discuţii, dar la nivel politic colegii din Coaliţie au spus că în judeţele în care nu au existat camere au avut rezultate mai bune, iar în celelalte judeţe rezultate mai dezastruoase, iar eventual să fie gândită o soluţie în care din judeţe, în care din licee să fie montate. Ministrul rămâne foarte ferm să fie montate peste tot’, au subliniat sursele citate.

mishu jamie
11/07/2011 AT 4:03 PM
Astia s-au tampit de tot! Cum sa-l certi pe Funeriu? Cum sa nu-l sprijini contra furaciunii si a fraudei? Sa scoatem camerele, nu? Nu vreti sa le dati foile de examen deja tiparite cu raspunsurile? Baaaaaaa, nu va mai certatzi cu ei la televizor, semanatzi cu boii de la USL.

mmec
14/07/2011 AT 4:57 PM
nu inteleg! oare mai exista dreptate? de ce toti sa aibe aceleasi diplome? unii au muncit, iar altii au stat prin cluburi si prin baruri si la final toti trebuie sa aibe aceleasi drepturi? ma refer la dreptul de a se inscrie la o facultate (de stat sau privata). o sa ajungem intr-o tara in care toti “tampitii” sa aibe diplome. acesti tineri care nu au luat bacalaureatul au posibilitatea sa-l sustina pana il va promova. atunci care este problema? dupa ce vor invata si ei vor avea diploma de bacalaureat!

Gheoghe
09/08/2011 AT 10:11 AM
Bah voi comentati aiurea.. voi cand ati dat bacalaureatul nu ati copiat?Peste tot sa copiat cu anii in urma si acum vreti dintr-o data sa va faceti voi aia drepti? terminati si nu va mai complicati. Dati subiecte medii sa se poata lua un 5.Nu dati subiecte de olimpiada ca normal ca elevii nu stiu nimic atunci.Uitati-va la rezultatele profesorilor si apoi comentati cat de buni sunt elevii…

Subiecte Bacalaureat
24/03/2012 AT 12:52 PM
Depinde si de greutatea subiectelor, asta e aproape sigur. Daca cineva vrea sa copieze, oricum va incerva…