Gazonul de pe Arena Nationala, ingropat sub nameti

 Gazonul de pe Arena Nationala, ingropat sub nameti

Stadionul nu a fost acoperit, deoarece ar strica microclimatul necesar gazonului”, a declarat Mircea Raicu, viceprimarul Capitalei pentru Ziarul Puterea.

Imediat dupa Sarbatorile de iarna, gazonul a intrat intr-un proces de fertilizare si tratament, tocmai pentru a se reface pana la meciul trupei lui Ilie Stan, insa cantitatile mari de zapada ar fi putut da serios peste cap programul inceput de curand de reprezentantii Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), cei care care administreaza Arena Nationala. „Starea gazonului de la National Arena este foarte buna, fara sa fie afectat de cantitatea de zapada cazuta in aceasta perioada. Sistemul de incalzire al terenului ajuta la topirea zapezii, iar sistemul de drenaj aferent acestuia realizeaza evacuarea surplusului de apa. Tratamentul de fertilizare a gazonului, care a fost aplicat acum doua saptamani,  urmeaza a fi repetat peste aproximativ 7 zile. Va precizam ca meciul Steaua – Twente, din 16 februarie a.c., se poate desfasura in conditii conform standardelor UEFA”, se arata in comunicatul emis pentru „Puterea” de catre ALPAB.

Gazon nou din martie

Gazonul actual de pe Arena Nationala va fi schimbat in totalitate, imediat dupa intalnirea Romania – Uruguay, programata in data de 29 februarie. Incepand cu aceasta data, stadionul se va inchide pentru ample lucrari de refacere, iar noul covor de iarba va avea suficient timp sa se „prinda” cat de cat pana la finala Europa League, din data de 9 mai. Totul va fi in zadar daca nu va fi achizitionata si o instalatie de iluminare performanta, care sa ajute iarba la procesul de fotosinteza. In caz ca Steaua va trece de Twente, ros-albastrii vor fi nevoiti fie sa se intoarca in Ghencea, fie sa mearga pe Cluj Arena, dupa ce sefii lui CFR Cluj s-au hotarat sa nu ii mai primeasca in Gruia.