Am nevoie de un testament? 4 motive pentru care ar trebui sa redactezi un testament chiar acum

Moartea este un subiect tabu pentru cei mai multi dintre noi, dar este un lucru care se intampla. Este foarte important sa va ganditi la ce veti lasa in urma atunci cand nu veti mai fi.

Ce se va intampla cu familia dumneavoastra? Bunurile dumneavoastra vor fi protejate? Aceste intrebari si multe altele sunt imporatnte si nu este niciodata prea devreme sa incepeti sa va ganditi la ele; pentru ca moartea poate interveni oricand.

Daca va ganditi la acest lucru “Oare am nevoie de un testament” tocmai ati facut primul pas spre acest proces.

Pentru a afla daca aveti intr-adevar nevoie de un testament, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stiti.

Daca sunteti casatorit

Daca va aflati intr-o casnicie, atunci ar trebui sa va faceti un testament cu un avocat ca adavocat.ro pentru a-l proteja pe partenerul care ramane in urma dumneavoastra. Daca moartea dumneavoastra survine inaintea celuilalt, ar trebui sa scrieti in testament ce bunuri doriti sa-i lasati mostenire.

Daca nu aveti un testament, sotul sau sotia poate sa mosteneasca bunurile dumneavoastra, dupa deces. Dar, exista sanse ca acest lucru sa nu se intample intocmai – de aceea, nu ar trebui sa lasati totul la voia intamplarii. De asemenea, daca exista o persoana care doriti sa beneficieze de pe urma mostenirii dumneavoastra, atunci ar trebui sa o includeti in testament.

In acest sens veti avea nevoie de un avocat ca adavocat.ro, care va va ajuta sa redactati si sa finalizati testamentul. Dupa ce veti finaliza testamentul si vei imparti mostenirea dupa cum considerati de cuviinta, veti putea avea liniste sufleteasca.

Daca aveti copii

Daca aveti copii, este extrem de important sa faceti un testament, pentru a nu crea conflicte nedorite in acestia sau pentru a evita riscul ca bunurile dumneavoastra sa nu ajuca acolo unde va doriti de fapt. Este posibil ca fiii si fiicele dumneavoastra sa va mosteneasca bunurile dupa sot/ sotie, dar aceasta nu este o garantie.

Daca doriti ca fiii/ fiicele dumneavoastra sa mosteneasca bunurile inainte sau dupa sot/ sotie, ar trebui sa notati acest lucru cat mai clar in testamentul dumneavoastra. Lucrurile ar putea scapa de sub control in instanta daca nu veti proceda la realizarea unui testament. Prin urmare, asigurati-va ca luati legatura cu un expert juridic ca adavocat.ro si intocmiti un testament legal privind mostenirea pe care doriti sa o lasati in urma. Daca aveti un copil caruia nu doriti sa-i lasati nimic, ar trebui sa notati si acest lucru in testament.

Un testament este important si daca fiii/ fiicele decedeaza inainte de a deveni adulti. Puteti numi un executor al proprietatii dumneavoastra, precum si un tutore pentru copiii dumneavoastra, care va fi responsabil pentru cresterea lor.

Aveti parinti in varsta

Daca aveti parinti in varsta si decesul dumneavoastra survine inaintea decesului lor, un testament va poate ajuta sa le oferiti protectia pe care o doriti. Daca nu-i includeti in testament, isi pot pierde beneficiile.

Puteti directiona proprietatile catre parintii dumneavoastra, sub forma de sume in rate, pentru a-i ajuta pe termen lung. Acest lucru poate ajuta la plata catre caminele de ingrijire medicala sau pentru a acoperi eventualele costuri de ingrijire sau cheltuieli de trai.

Daca aveti animale de companie

Acest caz poate parea cel putin ilar, dar in strainatate inscrierea animalelor de companie in testamente este un lucru obisnuit. Ideea este ca daca aveti animale de companie care vor ramane in urma dumneavoastra, puteti face un testament pentru ca ele sa nu ajunga la adaposturi comunitare. Puteti alege pe cineva care sa se ocupa de animalul respectiv dupa decesul dumneavoastra si puteti directiona plati pentru acoperirea facturilor veterinare si a costurilor sale de intretinere.

Daca ati ajuns pana aici, cel mai probabil v-ati convins ca aveti nevoie de un testament.

Daca aceste 4 cazuri vi se aplica, ar trebui sa sunati acum un expert juridic ca adavocat.ro pentru a redacta impreuna un testament.

Adavocat.ro va poate ajuta cu sfaturi pertinente pentru redactarea si legalizarea unui testament prin care doriti sa lasati o mostenire. Avem experienta in dreptul civil, dreptul familiei, in mosteniri si redactare testamente. Contactati-ne pentru informatii si raspunsuri suplimentare.