Știți ca am fost in city-break la Milano, și v-am mai spus și ca nu a fost un city-break oarecare, ci unul culinar!
Nu am atins subiectul gastronomie pana acum in posturile despre Milano, și cred ca a sosit vremea sa o fac.
Așadar, ce am degustat la Milano?
Ziua 1:
La pranz: Meniul zilei la Grand’Italia (zona Corso Garibaldi):
Antipasto de bruschette cu salam, Risotto alla milanese, Calamari cu roșii cherry, masline și polenta.
Verdict? Bun. Servire ok.
Seara: panino cu mortadella și sos tartar, panino cu mozzarella și șunca.Verdict? Mai vrem!
Ziua 2:
Meniul zilei la Anema e Cozze (restaurant cu specific napoletan, zona Navigli):
Paccheri al pomodoro Spaghetti alla carbonara File de pește alla Santa Lucia
Verdict? Mai vreaaaaaaau!!! Mancare foarte buna, prețuri mici-mici (15 euro masa pentru doua persoane), servire impecabila, umor napolitan!
Intre mese: Un panzerotto (clasic) și un panzerotto cu crema de vanilie și fructe de padure de la panzerotti da Luini, langa Dom.Verdict? Un clasic nu degeaba e clasic! Celalalt… se poate și mai bun.
Seara: O felie de pizza cat sa-l sature pe Gargantua, de la Spontini.Verdict? Intr-adevar, delicios, mergeți cu incredere!
Ziua 3:
Meniul zilei in Osteria Chez Rino din Torino:
Pulpe de pui marinate in sos de ciuperci și cartofi Polpette (chifteluțe) de vita “misteriose”, in cazul de fața in sos roșu, cu puntarelle
Verdict? Tot ce-ți poți dori de la o mancare de casa. Servire: proprietara se cam rastește la tine, dar hei, asta inseamna ca suntem in familie, nu?
Seara: Meniul zilei in Osteria dei Poeti (zona Corso Garibaldi):
Spaghetti alla chitarra, cu șofran și flori de dovleac Paccheri cu pecorino di fossa și piper
Verdict? Cina perfecta. Și, pentru zona Corso Garibaldi, nu a fost scumpa deloc.
Separat de acestea, deserturi bune-bune: prajitura cu ciocolata și budinca de vanilie, crostatina cu gem de caise, fursecuri de la Pasticceria Marchesi, o patiserie istorica. Și, in Torino, ciocolata!