Europarlamentarul Cristian Preda a fost SUSPENDAT din PDL

UPDATE 15.45: Europarlamentarul Cristian Preda a fost suspendat din PDL, sambata, cu 345 de voturi pentru, 182 de voturi impotriva si 34 de voturi nule, de catre membrii CNC al PDL.

“Regret victoria spiritului cazon in fata libertatii, vreau sa le multumesc celor care m-au sustinut. Imi iau un ragaz, pentru a reflecta la drumul pe care vreau sa merg inainte. Sunt intr-o raspantie si ma uit in jurul meu bine, in primul rand catre baza PDL si catre cetatenii care cred ca libertatea este mai importanta ca orice”, a declarat europarlamentarul pentru Mediafax.

La scurt timp dupa anuntarea rezultatelor votului pentru suspendarea din partid a lui Cristian Preda, liderul PDL, Vasile Blaga, a marturisit ca acesta va fi reprimit “cu drag” daca “se va comporta ca atare”: “Indiferent de cele spuse pana acum, imi pare rau ca a trebuit sa luam aceasta masura de suspendare a calitatii de membru de partid a lui Cristi, pentru sase luni. Doua au trecut deja, pentru ca ele decurg din momentul in care decizia a fost luata de catre Biroul Permanent National. Daca, sigur, va dori si se va comporta ca atare, noi il reprimim cu drag in partid”, a declarat democrat-liberalul.

Anterior, Preda le-a transmis sambata colegilor sai din Consiliul National de Coordonare al PDL ca in cazul in care vor vota pentru suspendarea sa din partid pentru urmatoarele sase luni, nedreptatea va fi insuportabila pentru el, drept pentru care se va desparti de ei.

“Ar trebui nu sa ma sanctionati, ci sa-mi fiti recunoscatori ca v-am tras de maneca, in loc sa va spun vorbe mestesugite v-am spus adevarul. Daca veti aproba totusi suspendarea, nedreptatea va fi pentru mine insuportabila, mi-e teama ca in asemenea caz ne despartim si va dura mai mult de sase luni pana sa ne regasim”, a declarat Cristian Preda la Consiliul National de Coordonare.

Democrat-liberalul a mai atras atentia asupra faptului ca la fix un an de la momentul in care o majoritate parlamentara agresiva il suspenda pe Traian Basescu din functia de presedinte resimte la fel de acut nedreptatea comisa la momentul respectiv, stare intensificata de amenintarile cu suspendarea la adresa sa.

“Situatiile au in comun mai mult decat suprapunerea datelor din calendar, e vorba si in cazul meu tot despre un act profund nedrept. Parcursul meu in PDL nu a fost lin, din 2009 de cand am intrat in partid am fost deseori criticat de liderii PDL, s-a intamplat asa atunci cand am considerat ca Monica Iacob Ridzi va aduce prejudicii si echipei guvernamentale si partidului. A nemultumit conducerea PDL si cand am afirmat ca nu putem combate coruptia avand langa noi primari corupti, am fost admonestat cand am spus ca politica de austeritate nu trebuie infatisata ca o binefacere, ci ca o grea incercare”, a mai precizat Preda.

In replica, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu – ales prim-vicepresedinte al PDL, in favoarea sa votand 552 membri ai CNC si impotriva 8 – i-a comunicat europarlamentarului razvratit ca PDL este “solutia” si ca daca ceva nu ii place la acest partid sa incerce sa il schimbe din interior.

“Draga Cristi, iti spun cum ti-am spus si tie, si colegilor din grupul reformist, la toate intalnirile pe care le-am avut. PDL e solutia. Poate ca nu e totul perfect, ai dreptate, poate ca s-au facut greseli. Ai dreptate. Numai cine nu munceste nu greseste. Dar, te rog, ramai aici si, daca ceva nu iti place, incearca sa schimbi. Incearca sa faci din PDL ceva mai bun. Eu de asta am venit aici, ca impreuna sa facem din nou acel PDL invingator”, l-a sfatuit Predoiu pe Cristian Preda.