Elevul Din Constanta Primeste Bursa Harvard Pentru A Studia Stiinta Pamantului, Care Nu Este Predata In Scolile Romanesti

Un baiat din Constanta, din sud-estul Romaniei, a primit o bursa de la cea mai buna universitate din lume. Darius Mardaru, care studiaza la liceul Mircea cel Batran din Constanta, va merge dupa absolvirea liceului la Universitatea Harvard din SUA pentru a studia stiintele pamantului, materie care nu este predata in scolile din Romania.

,,Voi continua cu stiinta pamantului, desi aceasta disciplina nu se afla in programa, exista o olimpiada academica pentru aceasta disciplina. Am fost la olimpiada internationala si a trebuit sa studiez stiinta pamantului pentru care sunt necesare notiuni de geologie, meteorologie, astronomie, paleontologie, oceanografie, hidrologie “, a spus Darius.

A studiat singur engleza si a castigat mai multe medalii internationale pentru aceasta disciplina. Darius va primi o bursa completa la Harvard. O taxa de scolarizare anual costa 85.000 USD, aceasta suma fiind acordata integral de catre universitate.

,, Mi se pare extraordinar. Deoarece nu am facut cercetari pana acum, este ceva unic ” , a spus Darius Mardaru.

Vrea sa se specializeze in stiinta pamantului si stiintele planetei, dar este interesat si de neurostiinte, biochimie si biologie moleculara.