Alegerea celui mai bun aspirator. Pasi de urmat

Praful din locuinta ta poate fi extrem de periculos pentru sanatate. Așa că este important să alegi un aspirator la îndemână, care să funcționeze pentru tine și spațiul tău. Prin urmare, pentru a face o alegere excelenta, urmeaza pasii de mai jos.

Dacă aveți în mare parte podele goale:

O casă plină de lemn de esență tare, atunci ai nevoie de un aspirator cu canistra versatila. Cu numeroasele sale atașamente (de obicei vine cu o perie pentru podea goală), puteți ajunge mai ușor în colțuri și alte spații înguste. Dacă preferați un aspirator vertical, alegeți unul care vă permite să opriți rularea periei; acesta tinde să împrăștie resturi pe podeaua goală și ar putea chiar să zgârie unele suprafețe. Pentru cele mai bune electronice si electrocasnice, intra pe https://filebox.ro/acumulatori-auto.

Dacă aveți o mulțime de covoare de la perete la perete:

Un recipient cu un accesoriu motorizat pentru cap este excelent pentru covor, dar dacă aveți mult spațiu de acoperit, probabil că veți prefera un aspirator vertical. Căutați o rolă de perie cu înălțime reglabilă pentru a îmbunătăți curățarea de-a lungul diferitelor înălțimi ale covoarelor. Unele modele au chiar senzori de murdărie.

Dacă aveți scări:

Un recipient cu un furtun lung și accesorii pentru a intra și în jurul balustradelor este o alegere inteligentă. Cu toate acestea, dacă doriți un singur aspirator pentru întreaga casă, este posibil ca un recipient greoi pe care va trebui să îl trageți între podele să nu fie alegerea potrivita. Optați pentru un aspirator vertical sau cumpărați un al doilea model, mai puțin costisitor, pentru curatenia de la etaj. Pe fbx.ro gasesti si alte sfaturi de la specialisti care iti vor fi de folos in alegerea unui aspirator.

Dacă doriți să aspirați mai mult decât podelele:

Aspiratorul este un instrument de curățare super versatil, așa că asigurați-vă că luați în considerare accesoriile. Pe lângă instrumentul standard, peria de praf și peria pentru tapițerie, multe modele au accesorii special concepute pentru curățarea saltelelor, îndepărtarea părului de animale de companie și chiar pentru curățarea de praf a ventilatoarelor de tavan și a blaturilor de bibliotecă. Căutați modele cu cabluri foarte lungi pentru a vă extinde și mai mult raza de acțiune.

Dacă familia dumneavoastră suferă de alergii:

Aspiratorul funcționează prin aspirarea aerului și prin trimiterea aerului evacuat afară. Unul cu o filtrare slabă poate împrăștia substanțe iritante care te fac să strănuți și să dezvolti diverse alergii. Pentru a fi în siguranță, alegeți un aspirator care este și sigilat și are un filtru HEPA, care prinde 99,97% din praf, materii, polen și spori de mucegai. Atunci cand faci curatenie acasa, nu uita ca exista unele reguli importante pentru curatenie excelenta.

Dacă preferați curățenia rapida:

Modelele mai noi fără fir pretind că aspira la fel de bine ca și modelele tradiționale cu fir. Deficiența lor este durata de viață a bateriei – funcționează minute, nu ore (sau chiar jumătate de oră), înainte de a avea nevoie de o reîncărcare. Deci, dacă vă place să curățați întreaga casă dintr-o singură lovitură, săriți peste ele. Aspiratoarele și dispozitivele portabile (atât cu fir, cât și fără fir) sunt, de asemenea, excelente pentru curatenie rapida, dar le lipsește puterea și versatilitatea.