Romania Nu Reuseste Sa Se Califice La Marea Finala A Eurovision

Romania nu a reusit sa se califice la Marea Finala a Eurovision 2021. Cantareata Roxen nu va fi live pe scena sambata seara si asta inseamna ca Romania a pierdut un loc in finala pentru ultimele 3 concursuri.

Semi-finala ei nu a fost lipsita de drama, in timpul semifinalei juriului, luni seara, Roxen a suferit o problema cu urechea care a facut-o sa nu poata auzi in mod corespunzator piesa de fundal si performanta ei a fost un dezastru. In ploaie de lacrimi, ea a rugat organizatorii sa-si repete spectacolul, pe care l-au acordat. Ea si-a sters lacrimile si a jucat pentru a doua oara.

In timpul emisiunii live, care a fost urmarita de peste 200 de milioane de telespectatori, ea a sustinut o performanta buna, dar, din pacate, Europa nu a fost de acord. Doar 10 tari s-au calificat, ceea ce inseamna ca au existat 6 artisti dezamagiti a caror calatorie Eurovision a luat sfarsit.

Australia, care s-a calificat intotdeauna la Marea Finala de la participarea lor in 2015, a ratat si promovarea. In ciuda faptului ca lumea se recupereaza de la Covid, a fost placut sa vezi 38 de tari care reuseau sa cante live in Rotterdam, doar Australia nu putea calatori din cauza interdictiei de calatorie Covid si te intrebi daca asta a facut diferenta cand a venit la vot, deoarece performanta ei a fost pe banda, ceea ce a eliminat aspectul Live.

De asemenea, a pierdut un loc in Marea Finala si Irlanda, care sa nu uitam, a castigat cel mai mult concursul, de 7 ori. Cand gazdele noastre au anuntat cuvintele nemuritoare ,,Sa inceapa Concursul Eurovision”, cei 3500 de membri ai audientei plus milioanele care se uita la televizor au rasuflat usurati ca, dupa 105 saptamani, Eurovision s-a intors si oh, cum ne-a lipsit.

In mod normal, in public ar fi existat 15.000 de fani extatici care cantau, dansau si fluturau steagul, dar cu restrictii Covid, doar 3500 aveau voie sa intre in arena si fiecare dintre ei trebuia sa aiba un test PCR Covid negativ facut cu mai putin de 24 de ore inainte de eveniment.

Li s-a permis sa-si scoata mastile in timpul spectacolului si au trebuit sa le poarte doar daca au nevoie de o pauza de toaleta

Nu a fost o surpriza faptul ca majoritatea favoritelor dinaintea concursului s-au calificat – Ucraina, Lituania, Malta si Azerbaidjan. Erau foarte populari in arena, la fel ca Norvegia. De asemenea, li se alatura in finala de sambata Suedia, Cipru, Belgia si Rusia. Alcatuirea ultimului 10 a fost Israelul care trebuie sa fi fost sub atat de multa presiune pe cat lumea ar fi urmarit luand in considerare ceea ce se intampla intre Israel si Palestina in acest moment. In fiecare an, trebuie sa scriu cuvintele ,,Nu aduceti politica in Eurovision”.

Fata rusa s-a imbracat ca sa impresioneze

Trecem acum la Semi-Finala 2, care prezinta Bulgaria, Elvetia, Moldova si San Marino, care au confirmat ca rapperul american Flo Rida se va alatura lui Senhit pe scena pentru a canta piesa ,,Adrenaline” Eurovision nu este straina de a avea superstaruri sa cante la spectacolele live , in 2013 l-am avut pe Justin Timberlake sa cante la finala si, bineinteles, in 2019, Madonna a fost invitata sa cante, ceea ce trebuie sa fi parut o idee buna in acel moment, dar interpretarea ei a fost programata de aproape toata lumea. Dupa ce a vandut peste 80 de milioane de discuri in toata lumea Flo Rida sau Tramar lacel Dillard pentru a-i da numele real, San Marino trebuie sa fi crezut ca este Craciun cand i-au cerut sa dueteze pe scena cu Senhit si el a fost de acord imediat.

Presa a intrebat intreaga saptamana daca Flo Rida va fi aici si linia oficiala a fost ,,sa vedem”.

Se pare ca aveau permisiunea speciala a organizatorilor de a folosi un stand-in in timpul primei si celei de-a doua repetitii, dar li sa spus ca trebuie sa fie prezent la repetitia generala de miercuri dupa-amiaza.

Deja calificati pentru Marea Finala sunt ,,Big 5″, asa numiti pentru ca platesc cei mai multi bani catre Uniunea Europeana a Radiodifuziunii care organizeaza evenimentul si, cu acest beneficiu, primesc intotdeauna un pasaj gratuit spre Marea Finala, sunt Franta, Germania, Italia, Spania si Regatul Unit.

Ultima tara care alcatuieste 26 de sambata va fi tara gazda Olanda.

Asa ca acum asa-numitii ,,experti” prezic ca va fi intre Franta, Elvetia sau Italia care vor castiga finala de sambata, dar cred ca, cu tot hype-ul Flo Rida si San Marino, am putea avea un castigator al Eurovision care nu il poate pune in scena in propria lor tara, deoarece nu sunt sigur ca au oriunde potrivit pentru a o pune in scena. San Marino ar putea sa-i intrebe pe vecinii lor daca pot imprumuta Italia in luna mai, astfel incat sa ne putem indrepta cu totii spre Roma 2022. Deci, dupa 24 de luni de asteptare si rugaciune, vom avea un nou campion Eurovision sambata seara.