Doi Politisti Din Pitesti Arestati Dupa Ce Barbatul Pe Care Il Imobilizasera A Murit In Timpul Interventiei

Tribunalul Arges a dispus luni arestarea preventiva impotriva a doi ofiteri de politie din Pitesti, retinuti pentru conduita abuziva si traumatism fortat in cazul unui barbat care murise in timp ce era evacuat de pe o terasa, unde a izbucnit un incendiu. Instanta a admis propunerea procurorilor si a dispus ca inculpatii sa fie arestati preventiv timp de 30 de zile.

Hotararea este executorie, dar nu este definitiva si poate fi atacata de Curtea de Apel Pitesti.

Cei doi ofiteri de politie au fost retinuti duminica pentru conduita abuziva si traume puternice care au cauzat moartea.

Moartea barbatului, care a murit in timp ce era evacuat de politisti de pe o terasa din Pitesti, a fost una violenta, cauzata de un traumatism si cauza imediata a decesului a fost asfixia mecanica, a declarat duminica seful cabinetului medicului argesean, medicul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.

,,Am stabilit ca moartea a fost violenta, cauzata de un traumatism si cauza imediata a mortii a fost asfixia mecanica, in timp ce mecanismul care a determinat acest lucru a fost comprimarea tesuturilor moi ale gatului si pieptului”, a spus doctorul Manu.