Basescu n-a reusit sa-l blocheze pe Blaga. Acesta isi anunta candidatura la sefia PDL saptamana viitoare, dupa motiunea de cenzura

vasile-blaga

Vasile Blaga isi va anunta oficial candidatura la presedintia PDL si isi va prezenta motiunea si lista de sustinatori, saptamana viitoare, dupa ce se va incheia votul la motiunea de cenzura, in cadrul unei conferinte de presa.

Alegerea momentului este interesanta, pentru ca au existat mai multe zvonuri prin PDL despre posibilitatea ca parlamentarii controlati de Blaga sa provoace demiterea lui Boc si a guvernului sau. La fel cum au circulat informatii conform carora Blaga si acolitii sai l-ar ajuta pe Boc sa isi pastreze functia de premier, daca acesta renunta la sefia partidului. Se pare ca Boc nu mai este dispus sa renunte la a candida pentru un nou mandat de presedinte si negocierile cu gruparea “BVB” s-au rupt. Boc nu are insa practic nicio sansa sa castige nici macar o functie de vicepresedinte, avand o sustinere mai debila decat a Elenei Udrea, care macar ar putea aduna voturile primarilor pe care i-a “onorat” cu bani de la minister.

Candidatura lui Vasile Blaga va fi intarita, se pare, de un anunt pe care ar urma sa-l faca unul dintre cei mai influenti lideri ai partidului, Sorin Frunzaverde, care nu va mai intra in competitie pentru presedintia PDL, ci va face echipa cu fostul ministru de Interne.

Surse din apropierea lui Vasile Blaga sustin ca asupra acestuia s-au facut in ultima perioada nenumarate presiuni menite sa il faca sa se razgandeasca in privinta candidaturii. Episodul “Lincu” si incercarile de a-l lipi pe Blaga de dosarul coruptiei din vami sunt interpretate in acest sens de catre secretarul general al PDL, care se asteapta sa fie “lovit” si in zilele urmatoare, in cele doua luni cate au ramas pana la Conventia Nationala a PDL.

Este de altfel previzibil ca Basescu nu va sta cu bratele incrucisate, avand in vedere ca echipa Blaga este formata aproape exclusiv de cei mai vocali adversari ai sai si ca daca aceasta va castiga partidul, exista o mare sansa ca soarta lui politica si personala sa se complice serios.

De ce nu s-ar teme, de altfel, Basescu, ca un PDL condus de Blaga, Frunzaverde si Berceanu, ar putea sustine, de exemplu, suspendarea lui din functie?

Marius Mina
09/03/2011 AT 5:36 PM
Daca basescu continua leapsa la Blaga are toate sansele sa-si ia o palma cu piciorul(de la jiltz) la motiunea de cenzura si un TKO inainte de limita