Ipoteza soc: Blejnar = regina, Falca = regele? Operatiunea “Vamile” a fost pornita de BVB impotriva lui Basescu

traian-basescu razboi pdl

Razboiul Basescu-PDL si scandalul arestarilor din vami ar putea avea un substrat cu adevarat spectaculos, care, in rezumat, ar suna asa:

Operatiunea “Vamile” a fost pornita nu de Basescu contra lui Blaga, ci de Blaga (sau mai corect, de gruparea Blaga-Videanu-Berceanu), ca sa-l termine pe Basescu si mai ales sa reteze sursa de finantare a gruparii Falca-Udrea.

Fapte:

Anchetele din vami au pornit inca din mai 2010, adica atunci cand Vasile Blaga era ministru de Interne. Au fost derulate cu ajutorul DGA, condus atunci de actualul sef al Politiei, Liviu Popa, si ofiteri ai serviciului au fost infiltrati la Politia de Frontiera.

Povestea venea si in contextul conditiilor puse pentru aderarea la Schengen, stiut fiind ca una din cele mai mari probleme ale Romaniei, in ochii celor de la Bruxelles, era faptul ca are frontiere prin care orice retea de trafic de orice fel trece ca prin branza. La operatiune au participat si structuri informative din afara tarii, cu logistica si informatii, deci era cumva o “impusa”, care, chiar daca se stia la nivel inalt ca va avea implicatii politice, nu prea putea fi oprita.

Dar a fost “un context de imprejurari favorabile” pentru a transforma aceasta operatiune intr-o lovitura mortala la adresa unei anumite tabere din PDL.

Potrivit informatiilor “realitateamea.ro”, greii PDL-ului, adversari ai lui Basescu, mai cunoscuti sub initialele BVB, pornind de la premisa ca s-au saturat sa tot auda cat sunt ei de corupti, ar fi luat decizia “sa arate cat de corupti sunt altii”, chiar cu riscul sacrificarii unor pioni de pe tabla lor de sah, tocmai in ideea credibilizarii intregii actiuni.

Asa se face ca operatiunea “Vamile”, care face inconjurul tarii, a atins si doua judete legate de doi dintre ei, Bihor (Vasile Blaga), si Caras Severin (Sorin frunzaverde), dar a atins reteaua de la Suceava, judet controlat de Flutur, si, conform informatiilor, se va opri la Arad.

Aradul este judetul celebrului fin prezidential, Gheorghe Falca, amicul doamnei Udrea. Gheorghe Falca este cel care l-a trimis la Bucuresti sa fie sef al ANAF pe Sorin Blejnar. Seful ANAF este ultima veriga in lantul colectarii de bani in reteaua vamilor, el fiind cel care semna si pentru numirea unui simplu sef de tura de la o regionala din teritoriu.

Iata ce scriu judecatorii Tribunalului Satu Mare in incheierea penala emis astazi pentru arestarea omului de afaceri clujean Liviu Florian:

“Totodata solicitarea unor sume atat de mari, 130.000 de euro respectiv 300.000 de euro, in numele si pentru un PARTID POLITIC si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile publice”.

Deci, dupa cum spun chiar magistratii, spagile imense din vami ajungeau la un partid politic. Cum nu poate fi unul de Opozitie, este clar vorba de PDL.

Pe acea tabla de sah a vamilor, facuta publica de unul dintre liderii de sindicat, in varful schemei stateau regina si regele, destinatiile finale ale milioanelor de euro.

Prin deductie logica, pe linie ierahica, regina ar fi Sorin Blejnar, regele ar fi Gheorghe Falca.

Sorin Blejnar se afla in aceste momente la Palatul Victoria, unde a fost chemat sa dea explicatii (de parca nu ar fi stiut cu totii, de sus pana jos, cum stau lucrurile), si de unde este putin probabil sa plece cu functia neatinsa.

Informatiile spun ca tavalugul va ajunge si la PDL Arad. Daca se vor confirma cu o descindere la finul prezidential, ar putea fi sfarsitul regimului Basescu.

Miorlaupufos
09/02/2011 AT 6:42 PM
Cum se face ca Bucurestiul si Constanta ( fief al PSD ) nu au fost atinse? Ipoteza pare din ce in ce mai credibila.

Marius Mina
09/02/2011 AT 7:33 PM
Abia astept Constanta , fieful lui Mircea Basescu & CO

cristiana
09/02/2011 AT 8:21 PM
Miorlaupufos, daca era vorba de PSD, te asigur ca de mult erau atinse punctele alea de care vorbesti tu.

TANO
10/02/2011 AT 12:55 PM
cand a fost numit marginean in functie? 3 februarie 2009.cine era la interne si finante? liviu dragnea psd, respectiv sebastian vladescu fost membru pnl in acea perioada. ministere cheie in aceasta schema.toate partidele au implicatii in aceasta afacere.

Marius Mina
10/02/2011 AT 4:09 PM

  1. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este cercetat în dosarul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa nr. 949/ P/2009 pentru implicare în contrabandă cu ţigări şi motorină.
  2. Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, este vizat în dosarul DNA privind returnarea de TVA de 60 milioane euro, în care au fost arestaţi directorii de la UCM Reşiţa, directorul Autorităţii Vamale Portuare Constanţa, afaceristul libanez Said Baaklini, apropiat de unii lideri centrali ai PDL, şi a fost începută urmărirea penală împotriva senatorului democrat-liberal de Constanţa, Mircea Banias.
  3. Numele preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, apare în dosarul mitei oferite de fosta şefă a Vămii Halmeu, Nicoleta Dobrescu, căreia i-a semnat ordinul de numire temporară în funcţie după ce a achitat suma de 130.000 euro, însă nu i-a semnat numirea definitivă întrucât aceasta nu a mai achitat diferenţa pretinsă de 300.000 euro, iar ulterior a numit în fruntea Vămii Halmeu un apropiat al tutorelui său politic Gheorghe Falcă, respectiv pe Gheorghe Ţârlea, originar din Arad, pe care l-a transferat de la Vama Moraviţa. Totodată, o anumită parte a mitei de 130.000 euro a ajuns la subalternul său Radu Mărginean, până ieri director al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi vicepreşedinte al ANAF, iar cea mai mare parte a acesteia a ajuns la stafful de campanie al PDL pentru alegerile prezidenţiale din 2009, soldate cu realegerea preşedintelui Traian Băsescu. Mai exact, există date că cea mai mare parte a mitei a ajuns la un anume Eugeniu Petrescu, din stafful de campanie al PDL, născut la 25.04.1944, care figurează pe listele de donatori ai PDL şi este cunoscut drept o persoană care împărţea funcţii şi colecta fonduri pentru campaniile electorale ale principalului partid de guvernământ.
  4. Potrivit unor lideri sindicali ai vameşilor din România, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, n-a fost străin de contrabanda şi de corupţia de la Vama Siret, unde i-a înlocuit pe vameşii mai intransigenţi.
  5. Potrivit propriilor mele investigaţii, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, nu este străin de contrabanda şi de corupţia din vămile din judeţele Timiş şi Arad (zona sa de baştină), care este patronată de amicii şi tutorii săi politici, Gheorghe Falcă şi Traian Igaş, ministrul Administraţiei şi Internelor. Toate numirile, transferurile şi detaşările din vămile din această zonă au fost decise în ultimii ani de Sorin Blejnar, iar şeful vameşilor din zonă, Aurel Mătiuţ (directorul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara), este un apropiat, un promovat şi un protejat al triadei Falcă-Igaş-Blejnar.

SUNT BASESCU SI SUNT CORUPT
10/02/2011 AT 7:27 PM
REGELE ESTE BASESCU PUNCT. EL FURA, EL A FURAT, EL VA FURA. SA I-O TRAGEM CAT MAI REPEDE

mil
11/02/2011 AT 2:24 AM
Tano, se vede ca nu i-ai zis de bine MF in 2009…MF a fost ingineru’ PDL Pogea…

Gigi
11/02/2011 AT 10:00 AM
NU MA INTERESEAZA CINE PE CINE PENTRU CE SI DE CE, STIU DOAR ATAT CA ESTE NORMAL CA INSTITUTIILE STATULUI , CELE CARE SUNT ATAT DE BLAMATE, SA FACA CURATENIE IN ACESTE”musuroaie” SI SA-I TRAGA LA RASPUNDERE PE TOTI CEI VINOVATI PORNIND DE LA “PION”, “NEBUN”, “TURA” PANA LA “REGE”. CEI CE-AU TAINUIT ALATURI DE “BENEFICIARI” SA PLATEASCA CU VARF SI INDESAT!JOS CORUPTIA!JOSMAFIA!

Vameşi pentru papagali – Dragoş Sorin Nicula | Dragoş Sorin Nicula
13/10/2011 AT 10:08 PM
[…] Macar de s-ar sparge vreunul mai slab de inger si-ar da pe goarna vreo “nenorocire”, sa …; in general, reglarile astea de conturi, se opresc la timp, inainte sa fie afectati regii si reginele. […]