6 mari avantaje ale calatoriilor

Calatoria este distractiva. Este o aventura fantastica. Mai mult decat atat, calatoria va poate imbogati viata in numeroase moduri. A iesi in salbaticie, a lua drumul liber sau a incepe o calatorie in alta tara este mult mai mult decat doar un moment bun.

1. Te expui la diferite culturi

Lumea contine o gama bogata de oameni si culturi. Explorarea unei tari noi va expune la un alt set de traditii culturale. Luarea unei croaziere in Japonia va ofera posibilitatea de a afla despre vietile si valorile unei culturi unice cu o istorie profunda. Prin dobandirea de noi intelegeri despre oameni ale caror vieti sunt diferite de ale voastre, ati putea dezvolta o apreciere pentru diversitatea care exista chiar si in propriul oras.

2. Afli o limba noua

Daca ati dorit intotdeauna sa invatati o limba noua, planificarea si calatoria intr-o tara straina va ofera un motiv excelent pentru a incepe! Exista o serie de programe de invatare a limbilor straine acolo. Cautati unul care sa se concentreze pe limbajul conversational sau sa se adreseze in mod special calatorilor. In ambele cazuri, va veti gasi mai bine pregatiti sa comunicati cu localnicii atunci cand avionul dvs. atinge solul intr-o alta tara. Localnicii va vor aprecia eforturile si va veti bucura de ocazia de a va exersa abilitatile noi intr-un mediu mult mai interesant decat o sala de clasa.

3. Cunosti bucataria straina

Un alt beneficiu care vine de la calatoria catre tari noi este posibilitatea de a incerca o bucatarie cu totul diferita de cea pe care o serviti la propria masa. Da-i simtului gustului un sentiment de aventura si descopera o varietate bogata de condimente si combinatii de arome care iti vor placea gustul. S-ar putea chiar sa fiti motivati sa va incercati sa recreati vasele acasa. A lua o pauza de la rutinele obisnuite poate include o pauza de la obiceiurile alimentare obisnuite si restrictiile alimentare impuse de sine. Mergeti mai departe, fiti rai si luati acel desert delicios si ingaduitor dupa ce va terminati masa. Poti oricand sa te indepartezi de acele calorii mergand prin oras.

4. Iti cresti cunostintele

Scufundarea intr-un loc nou va permite sa aflati mai multe despre o mare varietate de subiecte, de la istorie la geografie, la practici culturale si economie. Invatarea facand creste intelegerea oamenilor cu privire la noile informatii. Puteti invata mai multe din experientele calatoriei decat invatati citind o carte despre orice subiect relevant. Conceptul de calatorie experientiala face un pas mai departe. Calatoria experientiala necesita ca o persoana sa incetineasca si sa devina o parte a locului, bucurandu-se in profunzime peste latime.

5. Devii mai creativ

Descoperirea locurilor noi va poate stimula latura creativa. De multe ori rutinele stagnante si redundante ale vietii normale ingreuneaza creierul oamenilor si inhiba imaginatia. Extragerea de la norma poate elibera mintea si permite fluxul sucurilor creative. Frumusetea naturala uimitoare, arhitectura impresionanta si obiceiurile noi pot oferi o inspiratie nesfarsita pentru eforturile creative atat in   arta, cat si in inovatie. 

6. Iti faci noi prieteni

A te scoate din cercul tau familiar de prieteni si familie te deschide sa cunosti oameni noi. Mergerea in locuri noi te obliga adesea sa vorbesti cu straini, fie sa ceri indicatii de orientare atunci cand gasesti ca esti pierdut, fie sa ceri recomandari cu privire la cele mai bune restaurante din zona. Acest lucru este valabil mai ales pentru calatorii solo, dar numai daca sunteti deschis sa iesiti si sa explorati. S-a constatat ca oamenii sunt mai predispusi sa se adreseze calatorilor solo pentru a initia conversatii decat la grupuri de doi sau mai multi. Daca calatoriti intr-un grup, nu va sfiati sa va angajati cu localnici sau cu alti calatori. S-ar putea sa gasiti noi prieteni de-a lungul vietii.

Putini ar sustine bucuriile pe care calatoriile le pot aduce vietii oricui, dar beneficiile calatoriei se extind dincolo de placerea imediata a calatoriei. Exista multe de castigat din calatoria la care visai. Simtiti-va liber sa va rasfatati, fara vina, stiind ca atunci cand va intoarceti acasa, veti fi mai bogati decat atunci cand ati plecat.