Cand ea are mai mult succes…

Relatiile in care femeia castiga mai mult sau are o cariera mai de succes decat barbatul nu mai este deloc o intamplare in zilele noastre.

Una dintre cele mai relevante caracteristici ale societatilor occidentale actuale este cresterea ratei de activitate a femeilor in zone in care prezenta lor era in mod traditional scazuta, cum ar fi munca sau politica. Femeile au accesat organizatii si au devenit parte a structurilor lor de putere. 

Femeile au invatat sa se lupte cu morile de vant pentru a ajunge la egalitate sau chiar mai sus decat camarazii lor barbati.

Intervine totusi o problema greu de gestionat de cele mai multe cupluri – cand ea, care are mai mult succes decat el, este iubita sau sotia lui.

Fara sa intru in detalii, astfel de scenarii sunt deja ultracunoscute: barbatul traieste cu frustrarea ca o mare din timpul sau devine casnic, ca sotia lui nu mai gateste, in schimb ar trebui sa o faca el sau ca aportul ei financiar il face neinsemnat pe al lui.

In plus, cand intervin copiii rolul barbatilor risca sa se maternizeze si sa isi compenseze toate lipsurile devenind un tata poate prea preocupat sau strict focusat pe cresterea copilului, responsabilitate care ii aduce ceva mai multe satisfactii si il minte oarecum ca rolul sau a devenit vital, adica mult mai important decat al sotiei.

In oricare dintre aceste situatii, realitatea nu este cel mai sanatos mod de a trai, de a convietui, de a iubi.

Frustrarile nu au ce cauta in cupluri pentru ca ele au puterea necontrolabila de a distruge orice forma pozitiva de sentimente, oircat de mare ar fi o iubire.

Cu atat mai mult IN acest moment al intalnirii ego-ulul masculin cu lispa de feminitate traditionala a femeii…

Dar, ca in majoritatea cazurilor, rezolvarea este mai simpla decat pare si ea se invarte in jurul a trei concepte: echilibrarea balantei, neinhibarea dorintei de a pastra vie flacara iubirii si comunicarea.

Pana la urma totul depinde de cat de mult iti doresti sa salvezi iubirea, cand de mult simti ca merita. Iar daca merita intr-adevar, atunci folositi-va de cateva trucuri care sa amelioreze tensiunea, cum ar fi: punerea banilor la comun si folosirea ca si cum ar fi din partea amandurora, barbatul trebuie sa isi pastreze curajul si sa dezvolte mici afaceri care sa multiplice banii sotiei, treburile casnice trebuie in continuare impartite, femeia asumandu-si ca nu are voie sa il transforme pe partener in femeia in casa, chiar daca timpul lui liber este mai mult.

As putea sa recunosc ca aici este vorba despre o tactica subtila de care ar trebui sa dea dovada femeia, in primul rand. Ea trebuie sa ramana femeie, el trebuie sa nu isi aiarda din calitatile masculine.

Daca privesti din exterior, putin detasat, nu e chiar mare branza, caracterele nu se schimba niciodata in functie de cariere, obiceiurile ar trebui doar sa se imbunatateasca cand exista mai multi bani, iar mama ramane mama… daca oamenii nu sunt prinsi in disperarea luptei pentru suprematie.