Victor Ponta i-a pus lui Basescu pe tava Curtea Constitutionala si taierile de pensii si salarii

Victor Ponta

Update: Sulfina Barbu il lauda pe Victoras Ponta, in direct la Antena 3: “A venit domnul Ponta, ca presedinte de partid, si a pus ordine intre cei de la PSD” (referire la scandalul de azi noapte).

Si garda veche a PSD, si liberalii, si mai ales Crin Antonescu, sint extrem de furiosi pe Victor Ponta, care a aruncat prosopul azi noapte si i-a cedat Curtea Constitutionala lui Basescu.

Caci, dupa ce liberalii si pesedistii au stat mai bine de 10 ore in jurul tribunei si s-au chinuit in fel si chip sa impiedice reluarea votului pentru judecatorul de la CCR, dupa miezul noptii, Ponta s-a dus la tribuna si a incheiat jocul. “Îl retragem pe Dorneanu, nu mai faceţi niciun vot, hai că ne facem de căcat! Deci vă spun eu că îl retragem, puneţi-vă pe cine vreţi, noi plecăm, nu mai faceţi votul.Gata, e ok, puneţi-vă pe cine vreţi, gata, pe bune, numiţi-vă pe cine vreţi, şi cu asta basta”, a spus Ponta, venind la prezidiu, lângă preşedintele de şedinţă Ioan Oltean, în timp ce opoziţia scanda “Ruşine!”. “Domnilor colegi, cinci minute pentru o scurtă pauză”, a cerut Oltean, retrăgându-se repede în biroul Robertei Anastase şi întrerupând practic procedura de vot aflată în plină desfăşurare. Ponta l-a urmat la scurt timp în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor.

Intelegrea intre PSD si PNL era cu totul alta: sa stea in Camera pina dimineata daca era nevoie, pina incepea dezbatrea la motiune, sau sa obtina aminarea repunerii la vot, pentru ca legile care taie pensiile si salariile vor ajunge acum la o CCR dominata net de oamenii lui Basescu, si in mod sigur vor fi declarate constitutionale.

De ce a facut Ponta ce a facut? Nici pesedistii nu-si pot explica. “Instructiunile erau clare, nu trebuia sa se iasa din proceduri si sub niciun chip nu trebuia sa cedam. E ca si cum Ponta i-a pus lui Basescu republica in brate, cu cheie cu tot”, mi-a spus un sef al PSD. De altfel, pesedistii, stupefiati, au facut scandal, dar, cum Victoras e surd la ce zice restul lumii, a fost inutil. Oricum faptul este consumat. Cei din gasca lui Ponta spun ca el se bazase pe votul celor de la UDMR, dar aia au tradat, ca de obicei. Dupa ce, logic, i-au mai cerut lui Boc aseara niste chestii, maruntis, printre care limba maghiara a doua limba oficiala in Harcov, imunitate la restructurari pentru secretarii de stat maghiari si altele de genul acesta.

Ar fi dragut daca si pensionarii pe care ii caina azi in discursul de la motiune sa stie, cind CCR va declara constitutionala taierea cu 15% a pensiilor lor, ca Victoras are o mare vina.

Adrian Stoica :
June 15th, 2010 at 5:54 pm
Nu pot sa cred …
Nu am cuvinte.

Lulutza :
June 15th, 2010 at 8:32 pm
De ce a facut-o? Ati uitat cu totii ca el este “pretin” cu madama Cocos??? Or fi pus si asta la cale in vreun restaurant de lux, cum s-a mai intamplat si al’dat!

Lulutza :
June 15th, 2010 at 8:34 pm
http://www.gandul.info/news/cuplul-ponta-daciana-masa-quot-intre-prieteni-quot-sotii-udrea-c-264682

Lulutza :
June 15th, 2010 at 8:37 pm
“Cina in patru, luni seara, la restaurantul de la Eurohotel, situat langa Arcul de Triumf: Daciana Sarbu si Victor Ponta s-au vazut “ca-ntre prieteni” cu Elena Udrea si Dorin Cocos. “Ne-am mai intalnit si ne vom mai intalni cu ei”, a povestit Daciana Sarbu, care a amintit ca relatiile cu sotii Cocos sunt vechi si foarte stranse. Elena Udrea ne-a explicat ca il stie pe Victor Ponta de dinainte de intrarea acestuia in politica, de pe vremea cand el era procuror si ea era avocata. “N-am discutat despre proiecte politice, a fost doar o masa intre prieteni”, a tinut sa precizeze Daciana Sarbu. Subiectele politice n-au putut insa fi evitate, mai ales ca, in ultimele zile, toata suflarea politica a speculat pe marginea apropierii lui Ponta, impreuna cu un grup din PSD, de Traian Basescu. Si Victor Ponta, si Elena Udrea s-au aratat foarte multumiti de primirea de care Traian Basescu a avut parte la scoala de vara a tineretului social-democrat. Juniorii pesedisti, a remarcat Ponta, au apreciat foarte mult prestatia atat a Elenei Udrea, cat si a lui Traian Basescu. La randul ei, Elena Udrea i-a informat pe tinerii pesedisti ca presedintele se arata incantat de modul “civilizat” in care a fost primit de Ponta&Comp. “Si noi il apreciem pe Traian Basescu”, ne-a precizat Daciana Sarbu. Intalnirea s-a terminat mai repede, deoarece Elena Udrea se grabea sa vada “depozitia” televizata a lui Nicolae Vulpe, martorul discutiilor de la restaurantul “Potcoava” dintre Traian Basescu si liderii PD. Elena Udrea si-a luat in serios functia de curea de transmisie a lui Traian Basescu in mediul politic. La scoala de vara a tineretului PD, ea venise cu doua mesaje de la presedinte, pe care acesta i le-ar fi spus in pauza meciului de fotbal Romania-Bulgaria: 1) ca Traian Basescu va mai veni “cu placere” la scoala lor si 2) ca le multumeste pentru ce au facut in campania electorala. Lui Ponta si Dacianei le-a transmis din nou un mesaj din partea sefului statului: ca lui Traian Basescu i-a placut la scoala de vara a pesedistilor si ca va mai veni. Hotelul unde s-au intalnit cei patru, Eurohotel International Triumf, ii apartine lui Dorin Cocos. Prietenia dintre juniorii PSD si Traian Basescu i-a iritat pe liderii Partidului Social Democrat. Acestia, in frunte cu Mircea Geoana, i-au reprosat, in sedinta de luni a partidului, ideea de a-l invita pe Basescu la scoala de vara, argumentand ca PSD nu a castigat deloc din aceasta mutare, ci numai presedintele.”

Gandul, 13 sept. 2006

moshu49 :
June 16th, 2010 at 5:32 am
deci “…Victoras are o mare vina.”
deci votez Victoras, viva! 🙂

sandu corectoru :
June 16th, 2010 at 10:18 am
Prostioare. Basescu il are deja in mana pe nea predescu, dupa ce i-a promis ca in urmatorii trei ani va fi presedintele ccr. cu sau fara votul din camera (care tot s-ar fi dat pana la urma, nu va inchipuiti ca din moment ce pdl i-a convins pe unguri, nu gaseau o modalitate sa isi impuna punctul de vedere, avand majoritatea), la ccr legile ar fi picat. predescu, lazaroiu, zegrean, motoc (trecuta prin senat deja la ora votului din camera) si valentin zoltan puskas (pus de udmr) reprezentau oricum o majoritate la ccr (5 din 8). deci batalia pentru dorneanu era inutila si fara sorti de izbanda.

Pro Atitudine – 20 x Schindler :
June 16th, 2010 at 12:49 pm
Este greu de inteles de ce a procedat asa… Se stie ca Basescu a jucat tare, sunand si cerand garzii pretoriene sa reziste. Ce-o fi fost in mintea lui Ponta cred ca nici el nu stie. Oricum, decizia din acea noapte a fost lovitura de gratie…

Neculae :
June 17th, 2010 at 10:09 am
UNDE NE GĂSIM
Am studiat de mult timp evoluţia postdecembristă a societăţii româneşti si pot acum să mă pronunţ, cu amărăciune, că Silviu Brucan n-a avut dreptate în previziunile sale. El nu a prevăzut toate efectele globalizării, informatizării, degradării morale, deteriorării premeditate de către om a mediului, dezumanizării societăţilor – oricare ar fi ele – prin escaladarea consumului în detrimentul producţiei. A murit înaintea crizei mondiale determinate de cauzele mentionate în fraza anterioară, asta fiind o scuză a impreciziei proiecţiilor sale asupra evoluţiei societăţii românesti.
Au trecut douăzeci de ani de dezvoltare liberă, scăpată de încătuşarea regimului comunist. Îmi trec prin gând previziunile „Clubului de la Roma” din anii 1970-1980, de teoriile „convergenţei sistemelor”, „societatea de consum”, „societatea bunăstării generale”, teorii criticate cu vehemenţă de profesorii de atunci de la Academia „Ştefan Gheorghiu” şi de la alte şcoli superioare (Condrea, Virgil Măgureanu, Mircea Maliţa, Ilie Şerbănescu, Petre Roman ş.a.).
Privesc acum la zbaterile unor teoreticieni ai ştiinţei economice, pe toate posturile de televiziune, la „concluziile şi previziunile ştiinţifice” ale Academiei Oamenilor de „Ştiinţă” şi mă crucesc de două lucruri: neputinţa lor de a analiza fenomenului economic şi social în ansamblu şi lipsa instrumentelor ştiinţifice de a analiza şi previziona.
Oamenii politici au nevoe de ajutor profesionist, de expertiza (nu-mi place de acest cuvânt importat, dar e la modă) specialiştilor. Ei îşi iau, însă, consilieri oameni obedienţi, docili, anoşti, influenţi financiar sau ridicoli (Andrei Gheorghe, Dan Bitman), iar Băsescu a devenit propriul său consilier.
Azi, cu asemenea oameni, societatea românească nu poate fi caracterizată. E capitalism sălbatic, cum a zis Croitoru (tot un consilier deştept) sau Academia Oamenilor de Ştiinţă? Nici vorbă de aşa ceva. Capitalismul, fie el şi sălbatic, avea legi obiective economice care-l guvernau, fie şi sălbatice; avea o piaţă, fie şi sălbatică.
Societatea noastră este, din păcate, o societate discreţionară, fără legi care să o guverneze, un „S.R.L.” la dispoziţia lui Băsescu. Ca să fac o metaforă, societatea româneasca este de tip feudal oriental, cu oamenii împărţiţi în caste, condusă de maharajahi, rajahi, şoguni şi moguli care are reguli ce se impun in mod arbitrar; care n-au acelaşi Dumnezeu, dar care se luptă să ni-l impună, fiecare pe al lui. Până la capitalismul sălbatic mai avem. Poate că era mai bun capitalismul descris de Marx. Oare nu trebuie recitit şi reînvăţat „Capitalul”

1 Trackbacks For This Post
Virgina Bombonella :
June 17th, 2010 at 1:02 pm
[…] nu s-a nascut ieri.” Poate ar fi bine sa-si intrebe creatia de partid pe micul Che Guevarescu, cine a pus al noualea judecator de la CCR in bratele lui Basescu. Cat despre inventii : nu Crin Antonescu […]