Destinatii neconventionale pentru vacante romantice

Daca vrei sa iti faci deja planuri de vacanta, iata trei destinatii fermecatoare si mai putin cunoscute, pentru o escapada in doi: un oras elvetian care te intoarce in trecut, o insula cu plaje ascunse si un sat de pescari cu traditii intacte. 

Fribourg, Elvetia 

Situat la 28 de kilometri sud-vest de Berna, orasul Fribourg (foto sus) este incantator pentru vizitatorul modern, pe care il cucereste cu fatadele lui gotice, neogotice, neoclasice si in stil Art Nouveau.

Desi este considerat orasul cu cele mai multe cladiri medievale din Europa, cuprinde stiluri arhitecturale variate. Este un spatiu care te intoarce in trecut, purtandu-te pe urmele pelerinilor, pe podul Ste-Apolline, datand din Evul Mediu.

Peisajele sunt feerice, iar panorama Alpilor – spectaculoasa. Pentru ca experienta evadarii in timp alaturi de persoana iubita sa fie una completa, alegeti sa va cazati la Best Western Hotel de la Rose, construit in secolul al XVII-lea si amplasat in centrul orasului vechi. 

Cayo Santa Maria, Cuba 

Aceasta insula, situata in regiunea cubaneza Villa Clara, este unul dintre cele mai bine pastrate secrete ale locului, fiind o destinatie turistica aproape necunoscuta, cu doar sapte hoteluri.

Un loc izolat, ideal pentru a lenevi in hamac, la soare, pe plaja de 50 de kilometri, cu nisip alb si palmieri, si pentru a fotografia pestii colorati si pelicanii.

Daca va plac natura, plajele, apusurile de soare si va intereseaza istoria coloniala si personalitatea lui Che Guevara, Cayo Santa Maria este o optiune inspirata.

Tarajalejo, Insulele canare 

Despre satul spaniol Tarajalejo se spune ca este unul al pescarilor romantici. Situat pe insula Fuerteventura, careia i se spune si Insula Fericitilor, localitatea este o destinatie de vacanta accesibila, in care regasesti deopotriva elemente traditionale si moderne.

Pentru un sejur in doi, multe cupluri aleg hotelul R2 Romantic Fantazia Suites, asta daca nu prefera o casa taraneasca, in care specialitatile culinare locale, precum branza de capra afumata, sunt una dintre atractii.

Diminetile sunt pentru plimbari in natura sau cu barca, ascultand povestile pescarilor, iar cei dornici de aventura pot face un tur al zonei cu motocicleta, pe plajele cu nisip brun.

Serile sunt lungi si romantice, la terasele pline de farmec.