Top 5 calatorii in Bahamas

Excursie pe o natiune insulara? Asta e corect. Aceste excursii rutiere de dimensiuni mari contin o doza completa de cultura bahameana la fiecare oprire. O vizita in Bahamas pune calatorii intr-un vis din Caraibe. Plajele, sporturile nautice si statiunile intinse pot fi principalele atractii din aceasta tara, compuse din aproximativ 700 de insule individuale; dar cei care cauta o scufundare mai profunda in cultura bahameana si in istoria Americii de Nord ar face bine sa plece pe drum.

Conduceti pe Autostrada Reginei catre Eleuthera

Incepeti si terminati la Gregory Town, la aproximativ 321 km

Fete de stanca zimtate, sisteme de pesteri completate cu picturi de pirati si ruine de plantatie incastrate intre litorale dramatice – Eleuthera are totul. Aceasta calatorie rutiera este atat de populara incat bahamienii ,,merg pe insula” pentru a face in mod regulat drumul ei insisi.

Autostrada Reginei, care ruleaza aproximativ 110 mile de la un capat la altul al Eleuthera este o autostrada conform standardelor insulare, desi va trebui totusi sa fii atent la gropi.

Opriri la Pestera Preacher , Baia Reginei si Podul cu Ferestre din Sticla pun trei dintre cele mai cunoscute atractii din Bahamas de-a lungul traseului. Alte obiecte notabile includ ruinele plantatiilor de langa orasul Bannerman si o excursie laterala la Insula Harbour. Cand este cel mai bun moment pentru a merge in Bahamas

Harbour Island Golf Cart Adventure

Incepeti si terminati in orasul Dunmore, la aproximativ 11 km. Sunt carute de golf doar pe Insula Harbour , unde plajele cu nisip roz si cladirile georgiene de culoare pastel asteapta calatorii care fac calatoria scurta de la Eleuthera. Pentru a ajunge acolo, va trebui sa luati un taxi de la Aeroportul North Eleuthera pana la docul din apropiere si sa luati un taxi acvatic catre orasul Dunmore de acolo.

Inchirierea de carucioare de golf poate fi gasita cu usurinta in oras la aproximativ 60 USD pe zi. Petreceti-va timpul relaxandu-va pe plaja Pink Sands , o intindere de trei mile de nisip roz creata de corali zdrobiti in mod natural si sapand in cantitati abundente de salata proaspata de concheta. Asigurati-va ca prindeti apusul de soare la Government Dock cu un cocktail in mana.

Inconjurand San Salvador cu scuterul

Incepeti si terminati la Cockburn Town, la aproximativ 40 km. Revendicarea faimei din San Salvador este un monument de piatra izolat care marcheaza locul in care a aterizat pentru prima oara Cristofor Columb in America de Nord in 1492. Astazi, calatorii catre insula vor gasi o multime de lacuri interioare de explorat intre opriri la Snow Bay, Bonefish Bay Beach si East Beach.

Cel mai bun mod de a vedea aceasta insula este cu scuterul. Inchirierea scuterelor este disponibila la Aeroportul Cockburn Town la aproximativ 100 USD pe zi. Cu rotile achizitionate, loviti Queen’s Highway intr-un tur cu Farul Dixon Hill , Landing Point si plaje. De asemenea, inchirieri auto si biciclete sunt disponibile la aeroport.

Insula lunga

Incepeti de la Deadman’s Cay la Stella Maris, la  aproximativ 80 km, 128 km. Cu o lungime de 80 mile, Long Island ofera una dintre cele mai lungi excursii rutiere din Bahamas. Aceasta insula exterioara ofera o serie de oportunitati de explorare de la Dean’s Blue Hole , o pestera marina de 663 de picioare, pana la Pestera Hamilton si Capul Santa Maria, un alt loc de debarcare Columbus.

Long Island este usor accesibil din Grand Bahama printr-un zbor de legatura catre Deadman’s Cay sau Stella Maris. Recomandarea noastra? Aranjati ca o companie locala de inchirieri auto sa va astepte vehiculul la Deadman’s Cay inainte de a merge spre sud dimineata, cu scopul de a face apusul soarelui la Capul Santa Maria, la capatul nordic al insulei.

Asigurati-va ca faceti scurtul tur al pesterii Hamilton si faceti o oprire la locul de desfacere la The Diva’s Spot pentru salata de conchide pe malul marii si conversatie langa McKann’s Settlement.

Marele turneu Grand Bahama

Incepeti si terminati la Freeport, la aproximativ 231 km. Grand Bahama Autostrada se intinde de 72 de mile de la West End la East End pe insula cea mai accesibila imediat la cele mai multe calatorii internationale in intregul lant de insule. Inchirieri auto sunt disponibile in Freeport .

Grand Bahama este mai plin de viata decat insulele exterioare precum Eletheura si Long Island, dar ofera totusi acces aproape instantaneu la plaje uluitoare de-a lungul traseului. Punctele de atractie includ opriri la Parcul National Lucayan – unde padurile de arbori limbo-gumbo cedeaza platformelor de observatie peste mlastinile de mangrove si imagineaza nisipuri perfecte la Gold Rock Beach – si Garden of the Groves , un labirint de trasee ingrijite prin cascade in cascada langa Freeport.

Cerinte de viza pentru Bahamas

Detinatorii pasaportului american si canadian nu au nevoie de viza pentru a vizita Bahamas. Ei vor; totusi, aveti nevoie de un pasaport valid cu doua pagini goale de pasaport si dovada plecarii din Bahamas, cum ar fi un bilet de avion sau un bilet de croaziera. Pasapoartele trebuie sa fie valabile cel putin trei luni dupa data preconizata de plecare.