Reteaua “Blaga” de la Interne, destramata de Basescu

reteaua blaga

Surse din conducerea PDL sustin ca Vasile Blaga a incercat in ultima perioada o reconciliere cu Elena Udrea, considerand ca razboiul din partid a degenerat periculos. Probabil ca Blaga stia ca reteaua sa de putere urma sa fie demantelata. Sursele citate sustin ca Udrea a refuzat. Ceea ce se poate vedea cu ochiul liber in evenimentele de la MAI.

“Nu voi evita nici subiectul a ceea ce se întâmplă la Ministerul de Interne adică la băieţii care au început să facă striptease aruncându-şi şepcile, acum îşi aruncă caracterul pe toate televiziunile. Ne aşteptăm şi la alte evoluţii”. Asta a spus astazi, Traian basescu, in sedinta de Guvern, dar de fata cu presa.

Declaratia lui Basescu a fost semnalul pentru “epurarea” Ministerului de Interne de oamenii lui Vasile Blaga care au ramas in functii dupa demisia/demiterea acestuia. Gandul scria inca de ieri ca cererea de demitere a sefului Politiei, Petre Toba, se afla pe masa lui Boc. Astazi insa, ministrul surogat de la Interne, Igas, declara inainte de sosirea lui Traian Basescu la Guvern ca el nu stie de nicio cerere de demitere. Igas a mai spus ca toate masurile pe care le va lua vor fi anuntate in urmatoarele zile.

In ultimele zile, secretarul de stat din MAI Dan Valentin Fatuloiu a declarat, in mai multe randuri, ca a cerut demisia sefului IGPR, chestorul Petre Toba, dar a precizat ca nu pentru cazul de la Piatra Neamt. “Am cerut sistematic demisia lui Petre Toba pentru modul in care conduce Politia Romana”, a declarat, marti, Dan Valentin Fatuloiu, care nu a precizat daca a formulat o cerere oficiala in acest sens.De asemenea, intr-un interviu acordat NewsIn, Fatuloiu a spus ca, din punctul sau de vedere, “Politia Nationala este pe ultimul loc in ceea ce priveste evolutia in ultimul an, este o dezamagire”.

“Constat ca din momentul in care a venit la conducerea IGPR (Petre Toba) si pana in prezent a dus politia cu 10 ani in urma. Avea oameni cu un sistem informatic bun. Avea oameni scoliti afara. I-a schimbat. Am fost intrebat in America si Uniunea Europeana de ce? A schimbat procedurile, iar acum avem mai multi oameni in birouri decat in strada si platim pentru asta”, a declarat Dan Valentin Fatuloiu in interviul acordat NewsIn.

Fatuloiu a fost intotdeauna in rivalul lui Blaga in MAI, in schimb Toba era un apropiat al acestuia, desi, paradoxal, a fost numit in functie de Gabriel Oprea.

Declaratia lui Traian Basescu a fost de natura sa grabeasca demiterea lui Toba, avand in vedere ca Igas se teme sa il schimbe.

Dupa Toba, vor zbura din MAI si ceilalti oameni ai lui Vasile Blaga, printre care si seful Jandarmeriei, dar si „piesa” cea mai importanta a retelei „buldogului”, Stefan Zaharia Pop, seful serviciului secret al ministerului, celebrul „doi si-un sfert”.

Ovidiu
17/11/2010 AT 7:31 PM
Sincer sa fiu, nu cred ca Elena Udrea are vreo implicare in aceasta poveste ci sunt doar speculatii.

dan
17/11/2010 AT 10:42 PM
@ovidiu! vreau si io pastile de care iei tu!