Ponta anunta maine 3 premieri. Isarescu, Tariceanu si George Maior. Alesul lui e George Maior

ponta premieri

Mugur Isarescu, Tariceanu si George Maior sunt numele de pe lista de premieri pe care Ponta o va prezenta maine in fata baronilor PSd si in sedinta Coalitiei.

Victor Ponta va sustine in cursul diminetii de maine o teleconferinta cu sefii de filiale ai PSD pentru a-i anunta ca va fi nevoit sa faca publica o lista de potentiali premieri pentru a-l convinge pe Tariceanu sa dea cele 5% la al doilea tur de alegeri. Ponta s-a vazut nevoit sa faca asta pentru ca liderii PSD sunt extrem de suparati de perspectiva desemnarii unui premier care sa nu propvina din randurile lor, mai ales dupa scandalul provocat de Sebastian Ghita prin anuntarea dorintei de a candida la sefia social-democratilor dupa plecarea lui Ponta la Cotroceni.

Pesedistii merg pe ideea ca nu vor face un angajament ferm in fata lui Tariceanu, ci doar il vor amana pe acesta pana dupa alegeri, cu premiu de consolare cooptarea PLR la guvernare. Iar daca Tariceanu va cere semnarea unui protocol, vor argumenta ca nu sunt adeptii protocoalelor 

In afara de faptul ca social-democratii nu-l doresc pe Tariceanu sef peste guvernul lor,  se pare ca sansele lui de a fi premier din nou sunt egale cu zero si din cauza ca partenerii americani ai Romaniei nu accepta aceasta varianta.

In ceea ce-l priveste pe Isarescu, acesta nu doreste sa plece de la BNR, dar liderii PSD au purtat cu el discutii pentru a justifica vehicularea numelui sau ca potential prim-ministru.

George Maior, varianta neagreata de pesedisti dar agreata de Victor Ponta, are cele mai mari sanse sa devina viitorul sef al Guvernului, in cazul in care actualul presedinte al PSD va merge la Cotroceni, conform unui plan care a fost pus la punct in cercul de putere Ponta-Maior-Oprea-Rus inca de acum un an.