Opt afgani depistati la malul Dunarii de politistii de frontiera

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II au depistat opt cetateni din Afganistan, care au traversat fluviul Dunarea cu ajutorul unei ambarcatiuni pentru a intra ilegal in Romania din Serbia. Joi dimineata, la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Portile de Fier II, judetul Mehedinti, a avut loc o actiune privind prevenirea si combaterea migratiei ilegale in zona de competenta.

”Astfel, in localitatea Burila Mare, de la malul Dunarii, pe directia km flv 892, a fost descoperit un grup format din opt cetateni straini. Imediat, persoanele in cauza au fost conduse la sediul sectorului pentru verificari, unde li s-a facut triajul epidemiologic”, se arata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

In cadrul primelor verificari, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, cu varste cuprinse intre 16 si 35 de ani.

De asemenea, in cadrul cercetarilor, cetatenii straini au declarat ca au trecut frontiera din Serbia, cu o ambarcatiune cu motor, condusa de doi cetateni afgani, care s-au intors pe teritoriul sarb.

Politistii de frontiera au extins verificarile, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Drobeta-Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate si pentru a stabili intreaga arie infractionala.

In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecerea ilegala a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale care se impun.