Internetul, invadat de candidatii la alegerile locale

Acum ca si-au inregistrat candidaturile, politicienii se gandesc cum sa atraga cat mai mult electorat de partea lor. Intrucat domeniul online este un teren numai bun pentru reclama si pentru postarea sloganurilor electorale, candidatii la primarii s-au gandit sa profite din plin de inventiile tehnologice.

In acest sens majoritatea candidatilor detin cate un site pe care internautii pot discuta despre persoana in cauza sau pot citi framantarile politicienilor pe blogurile acestora. De asemenea, cetatenii care intra pe unul din aceste site-uri isi pot descreti fruntile, dupa ce au pierdut o zi intreaga in traficul infernal, cu jocurile postate aici. De cele mai multe ori joculetele au iz politic, iar internautii trebuie sa scape intr-un fel sau altul de dusmanii politicianului respectiv.

Acest tip de campanie electorala a fost foarte folosit in alegerile din SUA si Franta, iar acum terenul este incercat si de catre politicienii de pe plaiurile mioritice.Dintre cei care s-au incumetat sa exploreze terenul internetului fac parte Marian Vanghelie, Cristian Diaconescu, Cozmin Gusa, Andrei Chiliman sau Adrian Inimaroiu.

Site-ul personal al lui Vanghelie ne intampina cu doua joculete, intitulate “De-a hotii si vardistii” si “Razboi si pace”. Cu toate ca prin aceste joculete actualul primar al sectorului 5 ii indeamna pe cetateni sa scape de hotii care vandalizeaza santierele de constructii, noi am fi de parere ca un joculet mai potrivit pentru edilului de la PSD ar fi ceva gen “Scrabble” – un joc de cuvinte inteligent, care testeaza capacitatile intelectuale ale jucatorilor, cat si capacitatea acestora de a folosi cuvintele inregistrate in Dictionarul Limbii Romane.O alta problema aparuta pe site-ul lui Marian Vanghelie ar fi aceea ca indemnurile electorale sunt concepute pentru o eventuala participare la candidatura pentru Primaria Generala. Pacat ca edilul din sectorul 5 s-a grabit cu constructia site-ului.

In categoria site-urilor politice “asa nu” putem incadra foarte usor pagina online a candidatului PSD, Cristian Diaconescu. Social-democratul are site-ul suspendat de cateva luni, acest lucru facand imposibila updatarea datelor, cat si inceperea unei campanii electorale.

Tot in categoria “asa nu” se incadreaza si Cozmin Gusa, pe a carui pagina cetatenii pot gasi doar cateva ganduri postate inainte de prezentarea candidaturii la Primaria Generala.

Un internaut adevarat se dovedeste a fi actualul primar al sectorului 1, Andrei Chiliman. In dorinta de a obtine cat mai multe voturi de la cetateni, acesta isi updateaza pagina personala in mod frecvent. Cei interesati pot gasi aici date despre proiectele intreprinse, cat si o harta virtuala a sectorului pe care-l gospodareste. Pentru cei care doresc “senzatii tari” cu Chiliman, acesta invita cetatenii la o plimbare alaturi de el pe strazi, bulevarde, prin piete si chiar prin biroul sau.

Un alt impatimit al internetului, care se pare ca se descurca destul de bine in comparatie cu adversarii sai in folosirea tehnologiei online, este Adrian Inimaroiu, actualul edil al sectorului 4. In momentul in care cetatenii vor accesa pagina acestuia, vor fi intampinati de catre un roi de albinute si multe floricele, pe langa care sunt plantate si lozinci electorale. Cei ce acceseaza pagina lui Inimaroiu trebuie sa rasufle usurati caci nu au intrat din greseala intr-un stup de albine, ci doar pe pagina unui primar ecologist. Acum, nu prea intelegem care e treaba cu albinele, oare hobby-ul actualului edil din sectorul 4 sa fie apicultura? Nu prea credem, din moment ce primarul incearca sa ne atraga la vot prin prezentarea unui plan urbanistic care include betoane si cladiri.

Opinia noastra de internauti cu vechime ar fi ca politicienii romani s-au aventurat in acest domeniu fara sa detina cunostintele elementare de navigare pe internet. In acest caz, noi i-am sfatui sa ramana la campaniile electorale clasice, pentru ca multi cetateni din Romania nici macar nu-si permit sa acceseze internetul.