Gusa sustine ca Oprescu este candidatul lui Iliescu

Presedintele Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa, a declarat ca acuzatiile lui Sorin Oprescu la adresa sa sunt dictate de Ion Iliescu.  Gusa l-a acuzat pe Oprescu ca in spatele sau se afla Ion Iliescu si Costel Bobic.

“Referirea publica a lui Sorin Oprescu la persoana mea este dictata, de fapt, de cele doua persoane sustinatoare publice a lui Sorin Oprescu, recunoscute si de catre acesta, Ion Iliescu, respectiv Costel Bobic. Cu ambele persoane am o batalie publica de durata. L-am acuzat in mod repetat pe Ion Iliescu ca este responsabil de dezastrul administrativ si institutional de dupa ’89, respectiv pe Costel Bobic de devalizarea Bancorex si posibila implicare in traficul de droguri”, a declarat Gusa.

Gusa a spus ca el nu are niciun motiv sa incerce blocarea candidaturii lui Oprescu, avand in vedere ca beneficiaza de pe urma impartirii voturilor intre Oprescu si Diaconescu si astfel a diminuarii sanselor celor doi de intrare in turul doi al scrutinului pentru Primaria Capitalei.

“Sorin Oprescu, prin candidatura sa avantajeaza din punct de vedere electoral candidatura mea, dansul urmand sa-si imparta voturile electoratului PSD cu adversarul sau principal, domnul Cristian Diaconescu, fapt care diminueaza in mod evident sansele amandurora de a accede in finala”, a afirmat Gusa.

Referindu-se la contestatia depusa impotriva lui Sorin Oprescu, Gusa a declarat ca Doina Mocanu, autoarea contestatiei, ar putea fi manipulata politic.

“Nu o cunosc pe doamna Doina Mocanu, dar in mod evident cred ca poate fi manipulata politic de catre adversarii principali ai lui Sorin Oprescu. In ceea ce priveste semnaturile de sustinere, reafirm neincrederea mea ca aceste semnaturi sa fi putut fi stranse in conditii legale intr-un termen atat de scurt”, a spus liderul PIN.

Reactia lui Cozmin Gusa survine dupa ce, luni, Sorin Oprescu a declarat ca a regasit in discursul contestatarei sale mai multe elemente din discursul lui Gusa.

“Daca cuvantul lui Cozmin Gusa a ajuns sa determine o serie intreaga de discursuri si de piedici puse unui cetatean care nu doreste altceva decat sa participe la o lupta, atunci traim in Arcadia. De cand a inceput precampania electorala, Gusa nu a facut altceva decat sa lanseze astfel de tiribombe”, a afirmat Sorin Oprescu.