Cu ce afectiuni te confrunti in functie de dispunerea acneei

Dincolo de posibilele probleme hormonale si alergii ce pot duce la aparitia acneei in toate formele sale, acneea poate fi cauzata de mai multi factori. In acelasi timp, stiai ca localizarea acneei poate fi in acelasi timp un semn al unei afectiuni interne? Dispunerea acesteia pe ten poate indica medicului specialist care sunt posibilele afectiuni implicate, astfel incat schema de tratament sa poata fi cat mai precisa si sa-ti ofere efectele dorite. Iar ulterior, acesta poate stabili care sunt urmatorii pasi, respectiv verificarile necesare, astfel incat sa te poti bucura nu doar de un ten frumos, ci si de un corp sanatos. Hai sa afli si tu ce spune dispunerea acneei despre posibilele probleme de sanatate pe care le poti avea.

Cu ce afectiuni te poti confrunta in functie de dispunerea acneei

  • Iritatii

Una dintre cele mai frecvente cauze ale aparitiei acneei este insasi o iritatie aparuta ca urmare a utilizarii unor produse nepotrivite tipului nostru de ten. Medicul poate recomanda in acest caz o serie de tratamente pentru dermatita atopica. Iar adjuvant, pana ajungi la medic, o optiune poate fi inclusiv anularea celor mai recente produse de ingrijire introduse in rutina, care pot fi principalul factor declansator. Acneea poate aparea din cauza unei concentratii prea ridicate de zinc, dar si de activi (unde putem aminti vitamina C, retinolul, acidul hialuronic cu o molecula foarte mare, cremele cu o textura mult prea grasa etc.). Ititatia poate fi provocata atat de o serie de ingrediente, cat si de formula neadecvata a produselor. Ca de exemplu, daca folosesti produse mult prea grase si concentrate pe un ten uscat, exista inclusiv riscul de a dezechilibra pielea si de a duce la aparitia cosurilor, iar acelasi lucru se poate intampla si daca activii sunt mult prea puternici sau sunt aplicati mult prea des si introdusi brusc. Bineinteles, alti factori pot fi inclusiv alcoolul si parfumul.

  • Tulburari alimentare si intolerante

O serie de alimente pot cauza de asemenea acnee sau pot duce la agravarea formelor. Drept exemplu putem mentiona ciocolata, glutenul sau lactoza. Tot mai multe persoane se confrunta cu aceste intolerante asa ca este bine sa avem o alimentatie echilibrata si sa eliminam aceste substante din alimentatie, pana la analiza aferenta.

  • Probleme gastrice si intestinale

In cazul in care acneea apare pe frunte, aceasta poate fi un semn al unor probleme de tranzit si digestie, la nivelul colonului sau al stomacului. Astfel, o consultatie interna de specialitate ar putea fi cheia rezolvarii acneei.

  • Probleme hormonale si intime

Si nu in cele din urma, acneea vulgara, respectiv acneea aparuta la nivelul barbiei si a gatului pot indica o serie de dereglari hormonale, acestea fiind cele mai frecvente afectiuni la o varietate de persoane. Exista inclusiv o forma de acnee denumita acneea adultului, care poate aparea inclusiv la o varsta inaintata.

Asadar, acneea nu e o simpla afectiune la nivel de piele sau ten, ci si un semn al unor potentiale afectiuni interne. Verificarile medicale periodice si complete, cat si o atentie speciala la alimentatie si rutina de ingrijire, te pot ajuta sa previi si sa tratezi aparitia ei.