10 motive pentru a consuma alimente bio

In ultimii ani, consumul de alimente bio a trecut de la a fi o tendinta la un mod de viata. O adevarata constientizare a masurii in care felul in care mancam ne influenteaza bunastarea fizica. Si nu exista nicio indoiala: alimentele ecologice sunt un angajament fata de naturalete. O revenire la originile propriei diete, pariat pe alimente care nu au fost procesate. Ingredientele, pe scurt, obtinute pe masura ce apar in natura fara nici un plus.

Dar ingrijirea corpului nostru nu este singurul motiv pentru a consuma alimente bio. Exista un alt avantaj important de a face acest lucru, care implica extinderea nivelului nostru de constiinta si mai mult. Aceste tipuri de produse sunt mult mai respectuoase cu mediul . Si nu doar pentru ca nu au fost tratati cu niciun fel de substanta chimica. De asemenea, pentru ca a paria pe alimente bio inseamna sa o faci pentru agricultura ecologica si pentru consumul local. Doua detalii care sustin durabilitatea atat de necesara.

Prin urmare, astazi vrem sa aprofundam avantajele consumului de alimente bio. Unele care, departe de moda sau tendinte, sunt esentiale pentru a avea grija de lumea noastra. Un termen care nu se refera doar la ceea ce ne inconjoara, ci si la ceva mai important: propriul nostru corp.

7 Motive pentru a consuma alimente bio

Un punct de plecare important, inainte de orice altceva, este cunoasterea exacta a alimentelor ecologice. O definitie care este ghidata de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) . Pentru aceasta entitate, acele alimente care nu au suferit nicio interventie in timpul protectiei lor sunt considerate astfel. Si acest termen, interventie, cuprinde o gama atat de larga incat nici ingrasamintele chimice, nici pesticidele nu pot fi utilizate nu numai pe plante. De asemenea, in solul in care sunt cultivate. Viziteaza produse-bio.ro si alege dintr-o varietate de alimente bio de la branduri si magazine certificate.

Exista multe teorii despre beneficiile consumului de alimente organice. Cu toate acestea, doar cateva argumente sunt sustinute empiric. Si tocmai acestea sunt cele pe care le propunem in aceasta postare:

1. Sunt alimente fara substante toxice si chimice

Consumul de alimente bio certificate garanteaza ca nu ingeram niciun tip de toxic. Dupa cum am spus, cerinta FAO de a nu utiliza niciun tip de produs chimic se refera atat la plante, cat si la sol.Absenta toxinelor in alimentele organice este deosebit de importanta pentru orez: un aliment care se consuma pe scara larga si care, datorita cultivarii sale, este de obicei expus acestora.

2. Consumul de alimente bio elimina orice produs sintetic din dieta noastra.

Definitia FAO nu se refera doar la plante. Este, de asemenea, extensibil la alimentele bio de origine animala. Pentru bovine, exista, de asemenea, linii directoare specifice care asigura carnea lor fara antibiotice si hormoni de crestere sintetici.

Doua aspecte care fac carnea si produsele lactate organice mult mai sigure . Eliminarea lor din dieta animalelor inseamna eliminarea lor, la randul ei, din corpul nostru. O modalitate de a permite corpului nostru sa nu aiba aditivi care sa-i poata modifica functiile naturale.

3. Au mai multi nutrienti si grasimi mai sanatoase

Sa incepem cu alimente bio pe baza de plante. Nu numai ca au o concentratie mai mare de zaharuri, vitamine, minerale si chiar antioxidanti. Un fapt care este sustinut de faptul ca au fost cultivate pe terenuri mai curate si cu plante de gradina nemodificate genetic.

4. Au o aroma si gust mai bune

Fiind alimente care au fost obtinute in mod natural, isi pastreaza toate aromele si aromele . Desigur: sa nu ne asteptam ca alimentele organice din plante sa aiba estetica perfecta pe care o vedem de obicei in supermarketuri.

5. Favorizeaza comertul echitabil si local

Consumul de alimente bio presupune, intr-un procent mare, sprijinirea micilor producatori . Celor care au pariat pe teren in starea sa esentiala. Fara a-l modifica si fara a utiliza produse straine pentru a-si desfasura culturile sau animalele. Si, in cazul produselor internationale, este un adevarat angajament fata de comertul echitabil. Platind pentru un produs ce merita cu adevarat.

6. Evitati deteriorarea mediului

Atat agricultura ecologica, cat si cresterea animalelor permit imbunatatirea mediului intr-un mod natural . Absenta pesticidelor, erbicidelor sau pesticidelor inseamna o imbunatatire a fertilitatii solului. Dar nu numai atat: apa din aceste zone de crestere ramane mai curata, datorita faptului ca nu transporta cu sine produse sintetice straine naturii.

7. Promovarea biodiversitatii

In stransa legatura cu punctul precedent, alimentele bio reprezinta un adevarat sprijin pentru planeta . Absenta produselor chimice face ca aceste spatii de crestere sa fie mai respectuoase cu mediul. Si nu numai asta: folosind tehnici de productie ecologice, aceste culturi au deseori plante prietenoase cu gradina. O modalitate de a lupta impotriva daunatorilor intr-un mod biologic, atragand insecte benefice pentru culturile noastre ca o arma naturala pentru a aduce fructele inainte.