Berlin de weekend

Weekend-urile la Berlin sunt mereu pline; e ca si cum nu ai vrea sa pierzi nimic din tot ce-ti ofera galeriile de arta contemporana, boutique-urile vintage, cafenelele ultra-moderne si, mai ales, noptile in legendarele cluburi cu muzici techno. 

Asa cum tinerii europeni ai boemilor annees folles adorau Parisul cu Montmartre si Montparnasse, carora le stiau toate secretele cafenelelor si le datorau stilul lor cosmopolit, generatia de-acum adora Berlinul, intr-atat incat acesta deja a devenit o destinatie hip cliseu. 

Ca sa fiu cat mai aproape de ceea ce ma intereseaza mai mult si mai mult aici, prefer sa ma cazez la Arcotel Velvet (Oranienburger Strasse 52), hotelul cu draperii por art.

Pentru mine, Berlinul inseamna dimineti cu  o ceasca de cafea cu lapte in boutique coffee shop-ul The Barn (Auguststrasse 58), recitind cateva pagini din Berlinul meu e un monolog, de Nora Iuga (asa, pentru autenticitate!) si privind in jur cat sa nu pot uita pana data viitoare cand ma voi intoarce. 

Si apoi, dupa-amieze in acelasi centru al centrului, in cartierul Mitte, printre artisti underground, cautand carti obscure in laboratorul cultural Do you read me?! (Auguststrase 28), rochii retro-chic la Wunderkind Vintage (Tucholskystrasse 36), picturi contemporane, instalatii si creatii new media la Me Collectors Room (Auguststrasse 68) si la DNA Galerie (Auguststrase 20)…

La final de zi, dupa o cina in atmosfera cosy de la Noto (Torstrasse 173), cu preparate fresh si ospitalitate relaxata, tipic berlineza, imi place sa ma pierd printre urbanii planetei, care se intalnesc noapte de noapte intr-un club sau altul, pe ritmuri techno, in lenendarul KitKatClub (Bruckenstrase 1), alintat Kitty, sau, la doi pasi distanta, in Tresor. 

Cand alcoolul isi face efectul, intru, uneori, la Clarchens Ballhaus (Auguststrasse 24), pentru ca aici pot sa privesc in viitor, sunt o chiromanta ale carei piese de tarot sunt tinerii de altadata dansand printre tipii cu Wayfarers, hipsterii de-acum si maturii mai mult sau mai putin conformisti, laolalta, creand un vibe atipic pentru vizitatorul venit din Bucurestiul in care generatiile traiesc atat de firesc despartite.