Cat mai merge spaga la PDL: 25 000 de euro la nivel de usier. Seful de cabinet al baronului de Dambovita, Florin Popescu, arestat pentru luare de mita

Florin Popescu

Dupa ce ca hotii i-au spart casa acum o luna, iar Basescu vrea sa-i desfiinteze si judetul si sa-l lase fara job, baronul PDL de Dambovita, Florin Popescu, mana dreapta a Elenei Udrea, are si dureri penale pe  care se chinuie din greu sa le treaca sub tacere. Seful sau de cabinet de la Consiliul Judetean a fost arestat pentru luare de mita, dupa ce a fost prins in flagrant, cu banii in mana. Flagrantul a fost organizat în comuna Crevedia. Relu Anghelescu, consilierul președintelui CJ Dâmbovița Florin Popescu  şi  Cristian Costache, primarul localității Tărtășești, ar fi cerut mită un miliard de lei vechi de la Dragoş Dumitru, fiul deputatului PSD, Ion Dumitru. Dragoş Dumitru, un tânăr om de afaceri dâmboviţean, este cel care a făcut denunțul la DNA.

Comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

COSTACHE IONEL – CRISTIAN, primar al comunei Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi

ANGHELESCU RELU GHEORGHE, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită.

 Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

 În cursul lunilor aprilie – mai 2011, inculpatul Costache Ionel – Cristian, în calitate de primar al comunei Tărtăşeşti, judeţul Dâmboviţa, a pretins de la administratorului unei societăţi comerciale (denunţător în cauză) suma de 100.000 de lei pentru a considera ca executată o lucrare de extindere şi modernizare a iluminatului public în comuna Tărtăşeşti. Pentru acest contract, Primăria Tărtăşeşti achitase deja un avans în sumă de 300.000 lei în condiţiile în care lucrările nici măcar nu au fost începute. Mai mult, inculpatul Costache Ionel – Cristian i-a comunicat denunţătorului că nu este necesar să execute lucrarea ci doar să facă unele mici reparaţii în mod superficial şi formal.

Banii au fost pretinşi şi primiţi cu ajutorul inculpatului Anghelescu Relu Gheorghe, şef Serviciu Cooperare – Coordonare Autorităţi Locale din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, urmând ca acesta să îşi oprească suma de 50.000 lei din totalul banilor daţi cu titlu de mită.

 La data de 23 mai 2011, inculpatul Anghelescu Relu Gheorghe a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie imediat după ce a primit de la denunţător suma de 100.000 lei.

 Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La datele de 23 şi 24 mai 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

 Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

cici
10/06/2011 AT 12:34 PM
Tanarul denuntator, Dragos Dumitru, a fost adus de tac-su la PSD si instalat sef de organizatie la TSD Targoviste, unde a stat vreo 2-3 luni. L-au uns sef, peste capul organizatiei si peste dezacordul public al majoritatii, inainte de campania lui Geoana. Dupa ce a pierdut Geoana alegerile de presedinte, a plecat si Dumitru al mic la PDL, singur-singurel, desi a dat bani la ziare sa scrie ca a plecat cu sute de tineri dupa el. Tinerii de la TSD l-au inghitit pentru ca se lauda ca are bani si ei s-au bucurat ca vor putea face actiuni cu organizatia…
Numai ca, in perioada in care a fost presedinte la TSD targoviste nu a adus niciun ban si nu a sponsorizat nicio actiune, ci a conditionat vicepresedintii (care erau tineri de 20-25 de ani) sa dea cate 10 milioane lunar la organizatie (7 vicepresedinti) pentru actiuni ale organizatiei, chipurile, in schimbul functiei pe care au primit-o. In cadrul TSD nu se plateste nici macar cotizatia lunara, tinerii sunt scutiti! Deci cine e santajistul si spagarul?!

Motivul pentru care l-a adus tac-su a fost ca tanarul de 27-28 de ani pe atunci avea, ca toate beizadelele, afaceri care erau in pom si spera ca, odata intrat in partid, o sa faca ceva bani si nu o sa mai fie figurant de dorobanti (printre aletele laudandu-se ca a fost combinat cu Eba) si avand numarul la porsche EAB, ca sa creeze confuzie.
Pentru ca geoana a pierdut alegerile, tanarul si-a descoprit veleitatile liberale (printre aletele avand la 27 de ani deja un doctorat si certificat ornis, desi nu lucreaza si nu a lucrat vreodata in vreo pozitie care sa necesite asa certificare).
Revin…a plecat la PDL, laudandu-se ca ia toata organizatia TSD si a luat fix pixul. In conditiile alea, i s-a promis functie la tinetertul PDL targoviste, pe care nu a mai primit-o ca s-a dus singur…nici cu afacerile nu i-a mers nici la PDL, neputand sa scoata bani nici de acolo, asa ca adecis sa ii denunte pe cei 2 la DNA, poate -poate se face si vedeta si face rost si de niste bani.
Deci asta e dragos dumitru…si cam asta e modul lui de actiune.

sorin
20/06/2011 AT 4:35 PM
MARE DREPTATE AI…VAD CA ESTI BINE INFORMAT…..CE FAMILIE DE NIMIC ACEASTA FAMILIE DUMITRU. AM OBSERVAT CA ACUM CERE AJUTOR PUBLIC JUDICIAR LA INSTANAT…:)))…ACUM NU MAI ARE BANI SA PLATEASCA TAXELE, DORESTE CA STATUL SA NU II IA TAXE PENTRU ACTIUNILE DEPUSE IN INSTANTA……RUSINEEEE DUMITRU

Hoper
20/06/2011 AT 4:37 PM
Speram ca cei care vor judeca cererile vor deschide ochii si vor judeca drept. Traim cu speranta ca judecatorul va analiza bine.