Bucuresti – destinatie potrivita de city break

Unul dintre cele mai aglomerate orase din Romania, ce insumeaza peste 3 milioane de oameni ne asteapta vara aceasta cu expozitii, concerte si filme in premiera. Intr-o scurta vizita de 2 zile in Bucuresti puteti vizita atat muzeele si cladirile importante, dar si parcurile si gradinile din Bucuresti.

Dintre cele mai importante cladiri din Bucuresti, putem mentiona: Palatul Parlamentului, ce ocupa in loc funtas in importanta obiectivelor turistice, fiind una dintre cele cele mai mari cladiri din lume, ocupand locul al doilea dupa cladirea Pentagon din Statele Unite ale Americii.

In zona centrala a Bucurestiului se afla: Muzeul de Istorie si Muzeul Grigore Antipa iar in zona de Nord a orasului este Muzeul Satului Roman si minunatul Arc de Triumf, in care in anumite perioade se poate urca si admira privelistea asupra Bucurestiului.

Centrul istoric al Bucurestiului este cu siguranta unul dintre obiectivele ce trebuie bifate in city break. O plimbare pe stradutele inguste ale bucurestiului si o masa la unul dintre faimoasele restaurant poate fi un mod excelent de a incheia ziua.

Cazarea in Bucuresti nu este tocmai ieftina, insa sunt hotelurile potrivite oricarui buget. Un hotel in centrul orasului categoric este mai scump decat un hotel in Gara de Nord sau decat un hotel in Baneasa. Indiferent de zona in care alegeti cazare pentru a petrece weekendul in Bucuresti, este important ca in apropierea hotelului sa se afla o statie pentru mai multe mijloace de transport. Pentru cazare puteti alege dintre hoteluri, moteluri, aparthoteluri, apartamente in regim hotelier si pensiuni, varianta cea mai potrivita bugetului in care trebuie sa va incadrati.

Odata ce ati ales perioada in care veti calatorii in Bucuresti, va puteti informa ce evenimente au loc in perioada respectiva. Fie ca doriti sa mergeti la un spectacol de teatru sau la unul de opera, la un film 3D, un concert, biletele tebuie procurate din timp. Acum sunt numeroase  siteuri pe care puteti rezerva si cumpara bilete, nu mai este necesara deplasarea dumenavoastra.

In  parcurile  Bucurestene, se  mai  organizeaza  mici  targuri sau  mici concerte, la  care nu  trebuie  sa  platiti taxa de intrare. Dintre  cele mai renumite  parcuri si  usor accesibile ar fi : Parcul Cismigiu, aflat la scurta distanta de Piata Universitatii si parcul Herastrau, aflat in zona de Nord a Bucurestiul. Herastrau este unul dintre  cele mai mari  parcuri din Romania, oferind  posibilitatea  turistilor de a  efectua  diferite  activitati cum ar fi: plimbari cu barca pe lac, plimbari cu bicicletele.