Atentie, domnule Boc, atentie! Doamna Roberta Anastase si domnul Birlea de la PDL au bagat cumul pensii-indemnizatii la parlamentari!

Roberta Anastase

Stiti deja refrenul PDL cu pensiile de lux si pensiile nesimtite si cumulul pensie-salariu, nu? Ei, asta e valabil numai pentru amarasteni, niciodata pentru aia de-l cinta. In Monitorul Oficial 198 publicat luni a aparut o hotarire a Birourilor Permanente ale Camerei si Senatului prin care se abroga interdictia cumulului intre pensii si indemnizatiile de parlamentar. Mai precis, era abrogat alineatul 2 din norma de mai jos.

“Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului

Norma din 30 mai 2006 (Norma din 2006)

privind modul de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor Publicat in Monitorul Oficial 502 din 9 iunie 2006 (M. Of. 502/2006)Art. 1. –

(1) Pensia se acorda, la cerere, cu respectarea prevederilor Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, denumita in continuare lege, dupa indeplinirea conditiilor de acordare a oricarei categorii de pensii prevazute in Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care sunt indeplinite conditiile de eligibilitate privind varsta si stagiul de cotizare prevazute de aceasta.

(2) Pensia calculata potrivit legii nu se acorda simultan cu indemnizatia de deputat sau senator.”

Deci Roberta Anastase a scapat ocazia sa se remarce alaturi de seful sau, Emil Boc, in lupta impotriva pensiilor nesimtite si a cumulului si mai nesimtit intre pensii si salarii, pentru ca a semnat hotarirea fara nicio greata si a trimis-o direct la Monitorul Oficial fara sa o supuna dezbaterii in sedinta Biroului Permanent, conform stenogramei de pe site-ul Camerei.

Cu alte cuvinte, parlamentarii pot sa ia acum si indemnizatia si pensia, fara probleme. Numai ca am aflat, de la presedintele Comisiei de statut, senatorul PDL Gheorghe Birlea, ca dragii de ei au luat si pina acum pensiile cumulat cu indemnizatiile, pentru ca, desi exista interdictia de mai sus, exista in Statutul deputatilor si senatorilor un alt articol care spunea ca “Indemnizatia lunara a deputatilor si senatorilor se cumuleaza cu pensia sau cu alte venituri si se supune impozitului pe venit, conform legii” (Art 41 al 5 din Legea 96/2006). Tare, nu?

Si domnul senator Birlea, de la PDL, s-a apucat sa faca ordine in legislatie, sa elimine aceste neconcordante, sa fie totul logic si cursiv. Si a dat peste articolul ala care facea ilegala incasarea simultane a pensiei cu indemnizatia de parlamentar. Deci, l-a eliminat. Ca doar nu era sa il elimine pe celalalt, care permitea cumulul. “Noi acum punem legea in acord cu ceea ce se intimpla de fapt, pentru ca cei care sunt si pensionari isi luau si pensiile, doar ca exista articolul acela care spunea ca se interzice si trebuia sa punem legea in acord”, a spus Birlea. Bun, intrebarea logica este de ce nu au eliminat cumulul, daca tot urla domnul Boc pe toate drumurile ca se imbogatesc romanii care au si pensii si salarii pe spinarea statului? Raspunsul senatorului PDL: “Acuma daca asta scrie in statutul parlamentarilor, asta e, eu ce sa fac? Daca scria altceva… Dreptul asta la pensie este un drept pe care nu-l poti lua nimanui, iar noi nu avem salariu, avem indemnizatie de ales, este un drept pe care l-am obtinut in calitate de persoane alese prin vot, deci nu e salariu, deci nu e un cumul”.

Petrini :
March 31st, 2010 at 4:32 pm
daca ei nu au salariu, e indemnizatie…, pot sa-mi dau si eu banii de la firma mea sub forma de…pomana? ca pomana nu se impoziteaza, din cate stiu…

Adriana Dutulescu :
March 31st, 2010 at 4:44 pm
pai oricum asta e o tara de pomanagii, nu? 🙂 )

romeo :
March 31st, 2010 at 7:00 pm
@Petrini
DEOCAMDATA nu se impoziteaza,ce faci,le dai idei?

costache :
April 5th, 2010 at 9:40 pm
bocule! nu auzi ca s-a aprobat “cumulul pensiei cu salariul” la parlamentari sau ai surzit piticule?
nu tu ii acuzai pe cei din opozitie ca sustin acest lucru. eu cred ca in acest caz ai obligatiia sa-i dai afara din partid pe r.anastasie si pe birlea
si mai spuneai ceva si de sinecurile din agentii si ministere.te-ai ascuns lighioano? nu mai curaj sa dai piept cu lumea pe care ai nenorocit-o cu masurile tale.
las ca trece pastele si ai sa vezi tu ce stiu sa faca nesimtitii.

costache :
April 5th, 2010 at 9:41 pm
bocule! nu auzi ca s-a aprobat “cumulul pensiei cu salariul” la parlamentari sau ai surzit piticule?
nu tu ii acuzai pe cei din opozitie ca sustin acest lucru. eu cred ca in acest caz ai obligatia sa-i dai afara din partid pe r.anastasie si pe birlea.
si mai spuneai ceva si de sinecurile din agentii si ministere.te-ai ascuns lighioano? nu mai curaj sa dai piept cu lumea pe care ai nenorocit-o cu masurile tale.
las ca trece pastele si ai sa vezi tu ce stiu sa faca nesimtitii.