AtelierMix.ro organizeaza expozitii la Hotel Novotel pentru artistii plastici aflati la inceput de drum

Magazinul de arta online AtelierMix.ro promoveaza arta contemporana din Romania si investeste in artisti plastici aflati la inceput de drum, prin organizarea de expoziii de arta dedicate lunar cate unui artist, incepand cu aceasta luna, in incinta hotelului Novotel din Bucuresti.

Conform estimarilor fondatorilor AtelierMix.ro, valoarea unei opere contemporane se poate tripla, in scurt timp de la momentul achizitiei, in circa trei ani. AtelierMix.ro atrage astfel atentia asupra importantei selectiei unei opere autentice, nu doar din prisma nivelului estetic, ci si referitor la valoarea adaugata a investitiei initiale a cumparatorului.

Magazinul de arta online estimeaza ca, in 2012, va vinde peste 300 de lucrari ale tinerilor artiti din portofoliu, datorita evenimentelor de promovare de tipul expozitiilor, organizate in Romania, dar i in afara arii. “Valoarea i potenialul artitilor plastici romani este de necontestat, insa accesul acestora la licitaii, precum i in galerii de arta este limitat. De aceea, investim lunar in promovarea artitilor din portofoliu, prin evenimente dedicate, locale sau internationale, care sa puna in valoare unicitatea stilului fiecarui pictor. Achiziia unui tablou trebuie sa aiba la baza motivaia estetica. In acelai timp, alegerea artei autentice, in defavoarea reproducerilor, garanteaza o investiie pe termen lung.”, declara Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

In cadrul primului eveniment din seria celor sapte, organizate pentru promovarea artitilor descoperii de AtelierMix.ro, la Hotel Novotel din Bucureti se desfaoara expozitia „Natura Urbana”, a artistului plastic Daniel Tufi, pana pe 15 aprilie. Cele 14 lucrari din expozitie pun in prim plan integrarea omului in natura orasului si subliniaza fin legatura intre arhitectura urbana si mediul inconjurator.

Desi piaa de arta din Romania ultimilor 15 ani se caracterizeaza printr-un randament anual mediu de 27%, valoarea tablourilor create de artistii din portofoliul AtelierMix.ro s-a triplat in ultimii doi ani, datorita promovarii, atat in ara, cat i in afara tarii.

Un artist creeaza pentru placerea vizuala si spirituala a privitorului, fara sa urmareasca beneficii pe termen scurt sau satisfactii profesionale exclusiv materiale. Cu toate acestea, exemplele de arta autentica din istorie ne dovedesc ca arta este singura „industrie” care creeaza produse ce nu se devalorizeaza, ba mai mult, isi sporesc valoarea cu trecerea fiecarui an.”, completeaza Floriana Ionescu, fondator AtelierMix.ro.

Daniel Tufis, protagonistul primei expoziii, este unul dintre cei 25 de artiti promovai pana in prezent de AtelierMix.ro i unul dintre primii artiti selectai de magazinul de arta, inca din 2009. Acesta este absolvent al Institutului Internaional EUROCOR secia Design ambiental, al colii Postliceale de Arta i Jurnalistica “PRO-VITA” i al colii de Arte Frumoase specialitatea pictura, Cluj – Napoca, promoia 1996. Creatiile sale din seria „Natura Urbana”, expuse in aprilie la Novotel, prezinta natura constransa, modificata de om, aa cum este regasita in peisajul urban actual, sursa de inspiraie fiind copacul.

Arta de la romani, pentru romani AtelierMix.ro este un magazin online de arta, dedicat exclusiv artistilor romani cu viziune proprie, mod de exprimare autentic si capabili de a crea arta cu potential de patrimoniu. Scopul proiectului este sa obtina vizibilitate nationala si internationala pentru artistii romani si sa promoveze accesul unui public cat mai larg la achizitiile de obiecte de arta autentice. Printre artitii cu care AtelierMix.ro a colaborat pana in prezent se numara Marius Burhan, Lucian Lupu, Delia Calinescu, Ruxandra Raileanu, Daniel Tufi, Claudiu Ciobanu, Dragos Burlacu, Nectaria Radu, Irina Neacu, Alexandru Lupe etc.

Printre activitaile desfaurate de AtelierMix.ro pentru promovarea artitilor plastici se numara vernisaje deschise publicului larg i vernisaje organizate pentru un public restrans, in ara i strainatate, precum i participare la targuri naionale i internaionale de design interior.