Cele mai fermecatoare orase din Mallorca

Pe langa plaje si golfuri minunate, frumoasa insula Mallorca are multe de oferit daca vrem sa ne odihnim, sa ne bucuram de natura la maxim sau sa facem turism rural. Vom vizita cateva orase din Mallorca care sunt fermecatoare din multe puncte de vedere si cu siguranta te vei indragosti de ele.

Orase din Mallorca pe care ar trebui sa le cunoasteti

Intr-un sejur in Mallorca, pe langa faptul ca stai la soare si te bucuri de apele cristaline si golfurile uimitoare ale coastei sale, exista si alte variante pentru cei putin mai nelinistiti sau au suflet de exploratori. Intre munti, rezervatii naturale si plaje, aceste orase va vor lasa uimiti.

1. Valldemossa

Este unul dintre orasele esentiale de vizitat din Mallorca. Silueta cartografiei sale la orizont este inconfundabila  si aceasta este doar una dintre numeroasele sale atractii.

Situat intre muntii din Sierra de Tramuntana si inconjurat de maslini si migdali, Valldemossa se indragosteste la prima vedere. Asa a fost si cu arhiducele Ludwig al Austriei. Tot cu compozitorul Frederic Chopin si scriitorul George Sand, care au petrecut in acest oras cand erau indragostiti.

2. Portocolom

Se afla la 11 kilometri de Fenalitx, orasul caruia ii apartine, si este una dintre cele mai unice si pitoresti enclave din Mallorca.

Este unul dintre cele mai mari porturi naturale de pe insula si unul dintre putinele sate de pescari care au supravietuit de pe insula Mallorca care nu a fost inca „invadat” de turismul de masa. Aici gasim un far superb, unul dintre cele mai fotografiate din zona.

3. Deia

Situat intre mare si munti, este cunoscut drept „satul artistilor” pentru aerul sau boem. Multi pictori si scriitori l-au ales pe Deia pentru a trai si a se inspira. Unul dintre cei mai cunoscuti este britanicul Robert Graves.Scriitorul a locuit in acest oras, a murit acolo si este inmormantat acolo. Casa lui este astazi un muzeu.

Plimbarea prin Deia este intotdeauna o incantare si nu numai datorita farmecului strazilor sale. Pe drum veti gasi galerii de arta si magazine de artizanat interesante.

4. Capdepera

Din ea se remarca cetatea medievala care sta pe un deal, in timp ce spre ea au fost ridicate casele cocotate pe terenul abrupt. Un oras frumos care te va face sa calatoresti inapoi in timp, fara indoiala.

Aici se afla faimosul far din Capdepera, situat pe o stanca de pe coasta orasului Llevant. Acest far din Mallorca si farul Artrutx din Menorca vegheaza asupra canalului care desparte cele doua insule de punctul sau cel mai ingust.

5. Port de Soller

Municipiul Soller se afla pe coasta de nord-vest a insulei Mallorca si gazduieste mai multe orase frumoase. Unul dintre ele este Port de Soller, un port natural si turistic cu peisaje demne de sute de fotografii. Casele sale portocalii, barcile private si farul alb-negru sunt inconfundabile.

Iar in vecinatatea asa-numitei „Valle de los Naranjos” descoperim orasul Soller, o insula din interiorul insulei, cu minunatul sau complex arhitectural. Daca vrei sa te bucuri de o excursie unica, nu ezita sa te urca in trenul turistic care face legatura intre Palma si Soller sau in tramvaiul care merge de la aceasta pana la Portul Soller.

6. Fornalutx

Langa Soller, pe drumul spre Lluc, acest oras de case de piatra este un mic paradis. Ei spun ca este unul dintre cele mai frumoase orase din Mallorca si ca si Spania este. Nu va asteptati sa gasiti acolo monumente grozave, nu exista, dar strazile sale pietruite si decorate cu flori va vor incanta.

Un loc ideal de odihna in Sierra de Tramuntana. De aici va puteti bucura de diferite trasee de drumetii si ciclism.  Vei descoperi unele dintre cele mai frumoase peisaje din Mallorca.

7. Port de Pollenca

Se afla la cativa kilometri de orasul de la care isi primeste numele. Ofera zeci de golfuri fara interventie umana, perfecte pentru relaxare pe malul Marii Mediterane.

La randul sau,  orasul Pollenca, cu aerul sau medieval, este curios din multe puncte de vedere. Locuitorii sai vorbesc un dialect unic. In plus, isi pazesc cu gelozie traditiile, cum ar fi celebrarea celebrului festival Mauri si Crestini.

8. Alcudia

Este al doilea cel mai vechi oras de pe insula. Romanii au fost cei care au fondat-o in secolul al II-lea i.Hr. sub numele de Pollentia. Mai tarziu a fost locuita de arabi, care au construit un zid de aparare, astazi o icoana a orasului.

Asigurati-va ca vizitati ruinele orasului roman antic. De asemenea, va recomandam sa va plimbati de-a lungul peretelui sau sa va bucurati de Parcul Natural Albufera.

9. Port d’Andraitx

Este la doar 30 de kilometri de Palma de Mallorca. Portul Andrach este ales de celebritati de pe tot continentul pentru frumusetea si linistea sa din inima muntilor Tramuntana.

Acestea sunt doar cateva dintre orasele din Mallorca care merita vizitate, dar sunt multe altele. Daca aveti timp in timpul vizitei pe insula, descoperiti Sineu, Estellencs (cel mai putin locuit de pe insula) sau Porto Cristo (care gazduieste pesterile Drach si Hams).