Cum sa mergi de la aeroportul din Palermo la centru

Insula Sicilia, cu Muntele Etna aratand ca un gigant adormit care vegheaza asupra posesiunilor sale, este una dintre destinatiile preferate de italieni si strainii din Marea Mediterana. Atingerea sa rurala, plajele spectaculoase, orasele de coasta, traditiile puternice si cultura adanc inradacinata, traseele de drumetii si gastronomia sa minunata sunt pretentii care formeaza un pachet irezistibil.

 Pentru a ajunge in Sicilia, puteti zbura catre diferite aeroporturi, Palermo fiind unul dintre principalele de pe insula. Cautati zborul dvs. catre Palermo si aici va lasam cum sa mergeti de la Aeroportul Palermo in centru.

Palermo este capitala regiunii italiene Sicilia si cu cei 1,5 milioane de locuitori – daca luam in considerare zona metropolitana – este al cincilea cel mai populat oras din Italia. Aeroportul din Palermo are denumirea oficiala Aeroportul Falcone-Borsellino, acestea fiind cele doua nume de familie ale a doi judecatori italieni celebri care s-au confruntat cu mafia siciliana. Aproximativ 7 milioane de pasageri trec anual prin el.

Tren pentru a merge de la Aeroportul Palermo la centru

Aeroportul din Palermo este unul dintre putinele din Italia care are propria sa gara. Se numeste Punta Raisi, iar de acolo poti lua un tren pana in centrul orasului Palermo.

Acest tren se numeste Trinacria Express. Gara o veti gasi la parterul aeroportului. Va trebui sa cobori doar cu un lift sau scara rulanta, urmand simbolurile care indica locatia acestuia.

 • Itinerar: trenul face legatura intre Aeroportul Palermo si centrul orasului. Ultima statie (daca plecati de la aeroport) este Palermo Centrale. Daca mergeti in partea de nord a Palermo, este mai bine sa coborati la statia Notarbartolo.
 • Frecventa: sunt cateva trenuri la fiecare ora.
 • Durata: de la Aeroportul Palermo la Palermo Centrale aveti aproximativ o ora de calatorie. Totusi, calatoria la Notarbartolo dureaza aproximativ 45-50 de minute.
 • Preturi si bilete: 5,90 €, pot fi achizitionate de la automate. Copiii pana in 4 ani calatoresc gratuit, iar cei intre 5 si 12 ani vor plati 3€.
 • Orare: Puteti verifica orarele pe site-ul oficial al trenului italian.

Unde sa dormi in Palermo

Daca sunteti in cautarea de cazare in Palermo, va recomand B&B Angolo83 Palermo Centro. Acest hotel de 3 stele este ideal pentru o evadare speciala in cuplu la Palermo si Sicilia. Este foarte linistit, perfect situat si foarte curat. In plus, ofera un raport calitate-pret excelent. 

Autobuz pentru a merge de la Aeroportul Palermo pana in centrul orasului Palermo

Cealalta optiune de a merge de la Aeroportul Palermo in centrul orasului cu transportul public este autobuzul. Compania care acopera traseul este Autolinee Prestia e Comande.

Asigurare pentru a calatori in Sicilia

Esti unul dintre cei care inca mai cred ca asigurarea de calatorie este ceva ce nu poate fi consumat? Calatorim mereu cu asigurari IATI, o companie spaniola de familie care ne raspunde mereu cu profesionalism si apropiere.

Printre asigurarile pe care le ofera, IATI Getaways poate fi o optiune buna pentru o calatorie in Italia. Asigurarea IATI Getaways care acopera o calatorie de o saptamana in Sicilia te poate costa in jur de 18 EUR (aproximativ 2,5 EUR pe zi), oferindu-ti o acoperire spectaculoasa de pana la 50.000 EUR in spitalizare, repatriere, furt, cheltuieli de anulare si Covid-19. 

 • Itinerar: Palermo (Terminal Stazione Centrala), via Emerico Amari 5 (portul din Palermo), Politeama, Via Liberta 45 (Piazzo Croci), Via Liberta 95, Via Liberta 71, Via Liberta 171, Via Liberta 203, Via Croce Rossa 125, Via A. de Gasperi 187, via Belgio, Aeroport.
 • Durata: aproximativ 5-60 de minute de la Aeroportul Palermo la Gara Centrala din Palermo.
 • Preturi si bilete: 6 EUR pentru un bilet dus si 10 EUR pentru un bilet dus-intors. Biletele pot fi achizitionate online sau la sediul companiei din zona de sosiri a aeroportului.
 • Frecventa: exista un serviciu la fiecare 30 de minute.
 • Orare: din Palermo, primul autobuz pleaca la ora 04:00 si ultimul la ora 22:30. Din aeroportul din Palermo spre centru, primul pleaca la ora 05.00 si ultimul la ora 00.30.

  Inchirieri auto pe aeroportul din Palermo

  Deoarece Sicilia este o insula mare si foarte turistica, multi calatori aleg sa inchirieze o masina la sosirea pe Aeroportul Palermo si sa se deplaseze cu ea in timpul in care exploreaza Sicilia.

  Exista un numar mare de birouri de inchirieri auto pe aeroportul din Palermo: Sixt, Budget, Avis, Hertz, Europcar, Enterprise, Noleggiare, Sicily Car Rental, Italia Car Rent, Holiday Car Rental.

  Cu toate acestea, va sfatuiesc, mai ales in timpul sezonului de varf, sa nu asteptati sa coborati din avion pentru a merge la ghiseu pentru a va inchiria masina de inchiriat. Daca iti cauti vehiculul cu 3 si 4 saptamani inainte de calatorie, o vei face cu mai putin stres si, in plus, vei obtine preturi mai bune si disponibilitate de modele. 

  Taxi de la Aeroportul Palermo pana in centrul orasului Palermo

  Daca doriti sa inchiriati un taxi care sa va duca de la Aeroportul Palermo pana in centrul capitalei Siciliei, va trebui sa platiti in jur de 45-50 € pentru calatorie. Calatoria va va dura aproximativ 40-45 de minute.