UPDATE: Geoana a topait din nou azi noapte. Joaca pentru nominalizarea ca premier de catre Basescu

mircea geoana

Motivul pentru  care Victor Ponta nu a deschis sampania azi noapte pentru marea victorie si a decis sa-i ajute pe disperatii de la UDMR sa faca pragul de intreare in Parlament si sa bage UDMR si la guvernare este dat de faptul ca Mircea Geoana incearca sa-i traga PSD de sub picioare. Culmea, Mircea Geoana isi pregateste de cateva saptamani o posibila desemnare in functia de premier, cu o miscare care ar putea fi spectaculoasa.

Asta desi Ponta ii transmisese ca daca bate palma cu Basescu, in 3 secunde va fi dat afara din PSD. Planul lui Geoana este relativ simplu si se bazeaza pe intuirea unei lovituri din partea lui Traian Basescu. Respectiv, daca Basescu va anunta ca recunoaste victoria USL dar nu accepta nominalizarea lui Ponta ca premier, dintr-un motiv intemeiat, care nu tine de politica sau de viata personala, atunci PSD ar trebui sa deschida o dezbatere, daca nu cumva ar trebui sa faca o alta nominalizare de prim ministru decat Ponta, compromis grav de acel motiv intemeiat invocat de Basescu. Conform statutului PSD, pt nominalizarea unui nou candidat de prim ministru trebuie sa se convoace forurile de conducere ale partidului, unde Mircea Geoana ar avea deja o masa critica anti Ponta deja conturata, pe ideea “ce conteaza pentru voi daca e Ponta sau sunt eu, atata vreme cat partidul intra la guvernare cu super majoritate”. Geoana se bazeaza in special pe dorinta baronilor de a sta la guvernare si pe lipsa lor de loialitate fata de Ponta, in conditiile in care Liviu Dragnea controleaza majoritatea covarsitoare a filialelor partidului.

Din cauza acestui plan, cunoscut la varful USL, Ponta se cearta acum cu Crin Antonescu pe tema guvernarii cu UDMR. Ponta vrea sa ii ia pe maghiari la guvernare ca sa-si securizeze pozitia in fata PSD, promitand o guvernare indestructibila in fata oricarui fel de opozitie a lui Traian Basescu. Crin in schimb se opune categoric aliantei cu UDMR, pe motiv ca scorul USL este oricum zdrobitor.

IOAN DUSCAS
10/12/2012 AT 3:05 PM
LASA TI UNGURII SA RESPIRE ! KA S AU OBOSIT DE ATATA CONDUS !

Cutu Cutu
11/12/2012 AT 4:49 PM
Este o aberatie incomensurabila, cine naiba scorneste prostii din astea? 1. Dragnea e loial lui Ponta 100% si fara el nu misca nimic; dragnea a facut usl-ul posibil 2. Geoana sa accepte un astfel de mandat de la basescu, dupa ce a patit in 2009? Never, indiferent ce mai scorneste basescu despre ponta

MONICA
23/12/2012 AT 9:59 PM
MAFIA
ESTE ACEA ORGANIZATIE CARE APARA INFRACTORII ADICA STATUL INSTITUTII DE CONTROL CARE APARA FIRME PRIVATE INFRACTORI CA ACESTA DIN ORADEA Blvd. Stefan cel Mare nr.68, bl. D20, ap.8, Oradea 410437, BH, Romania
Tel: 0359 808 531
Fax: 0359 452 723
Mobil: 0728 270 434
Email: [email protected]
FURA PACHETELE LA OAMNENI