Saptamana artei soseste la Madrid: targurile pe care nu le poti rata

Din ultima luni a lunii februarie, la Madrid este sarbatorita saptamana artei. Un eveniment in care te poti bucura de lucrarile unora dintre cei mai renumiti artisti ai lumii dar si sa descoperi nume noi, talente care incep sa-si faca un nume pe scena artistica si care promit sa revolutioneze liniile directoare si canoanele in diferitele discipline.

Targurile de arta pe care nu le poti rata

ARC

Este targul prin excelenta, una dintre pietele internationale de prim nivel. Are loc la IFEMA in perioada 26 februarie – 1 martie si este epicentrul artei contemporane. Peste 200 de galerii nationale si internationale din intreaga lume participa, atat la  Programul general, cat si la  sectiunile  Dialoguri, curatoriate de Agustin Perez-Rubio si Lucia Sanroman; Deschiderea, curatoriata de Tiago de Abreu Pinto si Ovul o. Durmusoglu si  It’s Just a Matter of Time, organizate de Alejandro Cesarco, Mason Leaver-Yap si Manuel Segade in programul de discursuri.

ARTA MADRID

Cea de-a 15-a editie a Art Madrid va avea loc in perioada 26 februarie – 1 martie 2020 la Galeria de Cristal din Palacio de Cibeles, un eveniment de neratat cu arta contemporana care are in fiecare an o prezenta internationala mai mare si atrage un numar mai mare de vizitatori. . Targul este definit ca o propunere apropiata de public si de realitatea lumii artei, constienta de provocarile viitoare si de impactul pozitiv al unor initiative ca aceasta. Anul acesta va reuni aproape 50 de galerii nationale si internationale care vor oferi o viziune actuala si proaspata asupra scenei mondiale de arta.

DOAR SUBSAT

Justmad isi continua angajamentul de sustinere a artei emergente si actuale si prezinta in 2020 un amplu program de activitati si dezbateri care vor coexista in cadrul targului cu propunerile artistice ale celor peste 150 de participanti la cea de-a unsprezecea editie a evenimentului. Dezbaterile estetice si sociale ale prezentului vor constitui axa unui program interdisciplinar care, prin spectacole, arta video sau mese rotunde conduse de profesionisti, va aborda probleme de actualitate care sunt prezente in discursurile artistice precum preocuparea pentru un viitor durabil, mediu, egalitate de gen sau tehnologii exponentiale.

TARG DE ARTA HIBRIDA

Hybrid Art Fair este un targ cu vocatie internationala. Este unul dintre targurile de format mediu cu cel mai mare numar de participanti straini, participand expozanti dintr-un total de douasprezece tari. In plus, Hybrid isi propune sa fie o vitrina pentru noile formate de expunere si diseminare a artei contemporane, motiv pentru care expozantii nu sunt doar galerii de arta, ci au si spatii de arta si spatii de proiect independente, autoorganizate, non-profit. , printre altii. Din 28 februarie pana pe 1 martie in Plaza Santa Barbara.

URVANITATE

Urvanity vrea sa exploreze si sa-si imagineze posibile scenarii de viitor pentru aceasta Noua Arta Contemporana. Este posibil datorita complicitatii cu alte initiative si cu diferitii agenti culturali ai orasului. Pentru a sprijini producerea si diseminarea ideilor, precum si pentru a facilita accesul unui public larg la acele practici de creatie contemporana care contureaza un vast peisaj cultural si urban.

SAGEATA

Inca un an, Targul pentru Eliberarea Spatiilor Comerciale Spre Arta isi va deschide portile in februarie, la Centrul Comercial Arturo Soria Plaza aflat la a douazeci si noua editie: FLECHA 2020. Cei mai buni artisti emergenti si consacrati si noutatile lor vor fi expuse. Vor fi expuse aproximativ 500 de lucrari ale a peste 50 de artisti din diferite tari si tehnici: pictura, gravura, desen, sculptura, fotografie. Are loc in cei peste 2.000 de metri patrati ai Centrului Comercial Arturo Soria Plaza.

SALA ARTEI MODERNE

Singurul targ de arta din Europa dedicat avangardelor istorice si artei moderne. Expune peste 400 de piese ale artistilor nationali si internationali. Printre ei Pierre-Auguste Renoir, Pablo Picasso, Salvador Dali, Henri Matisse, Alexander Calder, Victor Vasarely, Alberto Giacometti, Tamara de Lempicka, Joan Miro, Eduardo Chillida, Antoni Tapies, Miquel Barcelo, Antoni Clave, Pablo Palazuelo, Antonio Saura, Manolo Valdes si Jaume Plensa.

In acest an, targul ii aduce un omagiu lui  Luis Feito  printr-o expozitie retrospectiva a operei sale, din anii 1950 pana in prezent.