Saci de vidat haine: curatati totul inainte de depozitare

Ati descoperit si dumneavoastra cat de eficienti pot fi incredibilii saci de vidat haine?

Felicitari!

Dar pentru ca multumirea dumneavoastra sa fie completa, trebuie sa-i folositi in mod corespunzator. In caz contrar, exista riscul sa spuneti superficial “ca nu sunt pe deplin utili” renuntand prea usor la un lucru care v-ar fi adus multe alte beneficii.

Unul dintre aspectele pe care vreau sa le aduc in discutie este curatarea hainelor inainte de a fi depozitate in saci de vidat haine. Stiu. Sortarea hainelor si in general aceste lucruri casnice minutioase ne pot lua ceva timp. Dar trebuie realizate in mod corespunzator.

Saci de vidat haine: intrebari care conteaza

Vidarea in sine necesita doar cateva minute, dar pregatirea conteaza cu adevarat. In acest sens, va indemn sa raspundeti la urmatoarele intrebari:

  • Ce urmeaza sa pun in saci de depozitat haine?
  • Am inteles pe deplin ce articole vestimentare sunt potrivite pentru a fi vidate?
  • Care sunt riscurile de a pune in saci de vidat haine, articole vestimentare murdare?
  • Ce se intampla daca pun in saci de vidat haine articole vestimentare cu ornamente supradimensionate, care au colturi la vedere (fermoare defecte, brose desfacute ramase pe haine, ace de par ramase in buzunare etc)?
  • Care sunt riscurile de a folosi acesti saci de vidat haine pentru articole vestimentare foarte delicate (din materiale textile sensibile, matasuri rare etc)?

Cautati raspunsul la aceste intrebari si cu siguranta rezultatele folosirii sacilor pentru vidat haine vor fi mult mai pe placul dumneavoastra. Cat priveste curatarea hainelor inainte de depozitare, acest lucru poate fi evident pentru unele persoane. Dar se intampla uneori ca din graba sau pentru ca verificam hainele superficial sa ajungem sa impachetam haine murdare.

Iata ce se intampla daca impachetati in saci de vidat haine lucruri care murdare:

  1. Daca petele raman pe haine pe parcursul unui sezon (mai ales un sezon cald – rece) nu veti mai reusi sa le scoateti niciodata. Ele se impregneaza atat de bine in tesatura incat pur si simplu va fi imposibil sa le mai curatati, indiferent de ce detergent veti folosi. Desigur, depinde si de tipul de pata, dar oare merita sa riscati, mai ales daca este vorba despre o bluza preferata pe care de abia asteptati sa o purtati si sezonul viitor? Cel mai probabil nu. Deci inainte de a impacheta o haine cu pete ganditi-va de doua ori. Cel mai bine este sa o spalati si sa o uscati bine, dupa care o puteti aseza confortabil in saci de vidat haine.
  2. Daca aveti molii trebuie sa stiti ca acestea iubesc nespus micile pete de murdarie, transpiratie sau resturi de alimente ramase pe haine. Daca impachetati aceste haine inainte de a le curatat in mod corespunzator riscati sa le dati de mancare moliilor si sa contribuiti la inmultirea lor. Acum, se vorbeste foarte mult despre faptul ca acesti saci de vidat haine despre care v-am povestit inca de la inceputul articolului, sunt extrem de eficienti si pentru ca nu permit patrunderea moliilor in interior. Asa este. Insa daca dumneavoastra veti impacheta hainele avand deja pete de transpiratie sau murdarie si poate chiar coconi ascunsi in tesatura si nu veti vida complet hainele, exista riscul ca ele sa traiasca, sa se inmulteasca si chiar sa sparga punga de vidat. Vidarea incompleta se practica si se recomanda atunci cand se realizeaza pe termen scurt sau mai ales atunci cand impachetati haine mai delicate, care nu doriti sa fie mototolite atunci cand le scoateti din saci. Evident ca daca veti scoate tot aerul din haine, in functie de tesatura, hainele pot prinde cateva cute, dar cu o minima calcare sau spray cu apa, ele vor dispare.

 Cel mai indicat este sa curarati bine hainele inainte de a le ambala in saci de vidat, pentru a evita orice surprize neplacute. www.sacidevidat.ro – cei mai buni saci de vidat haine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here