Rusii de la Lukoil au venit sa-si ia tainul de la Basescu

vagit-alekperov

Traian Băsescu l-a primit astazi la Cotroceni pe preşedintele companiei ruse Lukoil, Vagit Alekperov, într-o întâlnire la care a participat şi ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Alexandr Ciurilin.

Potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, “In cadrul discuţiilor, preşedintele companiei ruse a prezentat intenţiile de dezvoltare pe piaţa românească. Preşedintele Traian Băsescu a exprimat deschiderea autorităţilor române faţă de investiţiile străine, apreciind faptul că Lukoil a investit până în prezent peste 1 miliard USD în ţara noastră”.

Important de reamintit, in context, este faptul ca Lukoil a fost unul dintre cei mai mari sponsori ai campaniei prezidentiale a lui Traian Basescu.
Conform documentelor oficiale depuse la Autoritatea Electorala Permanenta, firma Lukoil a sponsorizat oficial campania lui Traian Basescu in 2009 cu 429 750 de lei, adica 100 000 de euro.

Dupa campania electorala, Lukoil a primit mai multe “facilitatI”, sub forma de contracte cu institutiile statului, 31 la numar, in valoare de 34.817.009 de lei, cele mai multe fiind cu Romsilva. Printre institutiile care au acordat contracte Lukoil Romania se afla Ministerul Finantelor, CFR Calatori, APIA, Loteria Romana, mai multe unitati militare si Consilii Judetene, precum si Primaria Sectorului 3 si Directia Parcurilor Sector 3.

Vlad (S7EWIE)
03/02/2011 AT 3:01 PM
Păi, una peste alta, bună investiţie campania lu’ băse, nu?
Totu-i pe principiul lui Guţă (care şi el a investit o ditai maneaua în campanie.. “Hai băsescu la pu-tere [..]” remember?): fără număr, fără număăăăr!

Tweets that mention Rusii de la Lukoil au venit sa-si ia tainul de la Basescu | realitatea mea — Topsy.com
03/02/2011 AT 4:09 PM
[…] This post was mentioned on Twitter by Traian, codex politicus. codex politicus said: Rusii de la Lukoil au venit sa-si ia tainul de la Basescu: Traian Băsescu l-a primit astazi la Cotroceni pe preş… http://bit.ly/gLJn1T […]