Primar PSD il contrazice pe Klaus Iohannis: Eu sunt inginer, nu medic. Cum sa explic eu ca este bine sau nu sa faci vaccin?

Primarul comunei Malovat (Mehedinti), social-democratul Ion Michescu, spune ca nu este rolul unui edil sa le explice oamenilor daca este bine sau nu este bine sa se vaccineze, aceasta misiune fiind pentru medici.

,,Nu este rolul primarului sa mearga din usa in usa sa se asigure ca se vaccineaza oamenii. Rolul primarului este sa asigure spatiile necesare si personalul necesar vaccinarii. Medicul din comuna, care stie ce problema are fiecare, este rolul lui sa explice daca sa se vaccineze cineva sau nu. Eu sunt inginer, nu sunt medic. Cum sa explic eu de ce este bine sau nu sa faca vaccin?”, a declarat primarul, miercuri, la Antena 3.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut recent primarilor ,,sa se implice activ” in promovarea campaniei de vaccinare.

“Este evident, campania merge bine. Maratoanele de vaccinare au fost un succes, dar pentru a continua nivelul de vaccinare trebuie sa aducem vaccinul mai aproape de oameni. De succesul vaccinarii unui numar cat mai mare de romani depinde redeschiderea completa a tuturor sectoarelor socio-economice si construirea Romaniei post-pandemica. Primarii si alte autoritati locale, indiferent de culoarea politica, trebuie sa se implice activ in campania de vaccinare. Succesul pe care l-am avut pana acum este preponderent in mediul urban, de aceea este important sa actionam mai intens si in zona rurala, pentru acolo accesul la un centru de vaccinare este de multe ori mai dificil”, a spus presedintele Iohannis, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca oamenii trebuie sa fie mai informati, chiar sa se mearga “din poarta in poarta” in localitatile mici.

“In localitatile mici chiar sa se mearga din poarta in poarta pentru a le spune oamenilor cat de important este sa se vaccineze. Aici intervin centrele mobile care sunt esentiale pentru a creste ritmul de imunizare si in mediul rural. Este important sa mergem noi catre oameni, iar autoritatile locale, cu toate mijloacele pe care le au la indemana, sa le faciliteze vaccinarea. Sa cream posibilitati de vaccinare atat la locul de munca, cat si in spatiile recreative”, a spus Iohannis.

Seful statului a aratat ca obiectivul campaniei de vaccinare este, pe termen scurt, de a reduce numarul imbolnavirilor, spitalizarilor si deceselor provocate de COVID-19, afirmand ca acest lucru se intampla deja. De asemenea, presedintele a indicat ca, pe termen mediu, scopul este atingerea unui prag critic de imunitate care sa stopeze definitiv transmiterea comunitara a virusului.