Panticosa, o propunere inalta

Panticosa surprinde intotdeauna calatorul. Situata in Pirineii Huesca, statiunea de schi – de asemenea o referinta termala pentru spa si punct de plecare pentru un numar imens de trasee montane inalte – vara aceasta a lansat un traseu captivant cu pasarele la 80 de metri deasupra raului Caldares.

Cunoscuta pentru schi si orasul sau traditional de munte, Panticosa continua sa se reinventeze vara, pentru a desezonaliza campaniile de iarna. Alaturi de alte propuneri, Pasarele Panticosa au adaugat o propunere de inaltime atractiva turismului care alege muntele vara.

Traseul, lung de 800 m si denivelat 160 m, trece prin natura salbatica

Propunerea sportiva a statiei din Valea Tenei deschide portile unei frumoase excursii. Este o plimbare circulara de 800 de metri de traseu si 160 de metri de diferenta de nivel, inconjurata de natura si de cele mai bune privelisti ale statiei si ale vaii. Turul este potrivit pentru intreaga familie cu copii de la varsta de sapte ani.

O plimbare interesanta pe apele raului Caldares

Muntele se traduce intr-o alternativa excelenta la turismul pe plaja, iar municipalitatea Alto Gallego promite sarbatori locale in care natura si aventura coexista in armonie.

Cunoscut pentru calitatea schiului iarna, centrul sportiv continua sa mizeze pe activitati montane inovatoare. Podurile Panticosa propun o iesire prin niste trepte suspendate in peretele defileului propriu-zis.

Traseul trece prin natura salbatica, avand drept fundal bazinele de apa Caldares. Plimbarea, care dureaza aproximativ o ora, incepe de la baza telecabinei chiar langa parcarea garii.

Dupa ce urmeaza indicatoarele de-a lungul unei carari montane simple, se acceseaza sectorul de pasarela. Prima sectiune trece printr-o zona foarte abrupta care se remarca prin verticalitate, pana la 80 de metri deasupra defileului raului Caldares. Circuitul include un pasaj aerian care acceseaza marginea opusa a stancii.

Excursia, care dureaza aproximativ o ora, nu este foarte solicitanta si iti permite sa vezi o zona pe care pana acum era imposibil de parcurs. Aleele includ diverse proiectii pentru a contempla bazinele pe care fluxul le-a sculptat de-a lungul anilor.

Podiumurile sunt deschise zilnic vara, de la 10:00 la 18:00, cu capacitate limitata

Dupa circuitul podiumurilor, intoarcerea se poate face pe doua cai. Unul trece prin zona As Paules si rapa Bachato. Nu degeaba, se recomanda sa o urmati pe cea din stanga care include urcarea catre Mirador O Calve. Ca un balcon peste Pirinei, va permite sa surprindeti una dintre cele mai bune privelisti ale Panticosei, cu varful Pena Telera ca fundal. Traseul, care se termina in aceeasi parcare ca si iesirea, trece prin vechile buncare Linia P, un ansamblu de constructii defensive construite in anii 1940 si 1950.

Podiumurile sunt deschise zilnic in timpul verii, intre orele 10:00 si 18:00, cu capacitate limitata. Activitatea este potrivita de la varsta de 7 ani si o inaltime de minim 130 cm. Nu se poate circula cu animalele de companie din cauza tipului de podea. De asemenea, este recomandabil sa purtati incaltaminte adecvata si protectie solara.

Pretul biletului este de 3 euro, rezervare prealabila online, sau 4, in automat. Statia ofera, de asemenea, un abonament comun, care include plimbarea cu telegondola si pasarele.

Activitati paralele in Valea Tenei

Statia in sine, de langa Valea Tenei, promite distractie si multa adrenalina pentru vizitatori, activitati recreative si sportive adaptate tuturor varstelor. De evidentiat noul tobogan gigant de 24 de metri lungime si 4,5 inaltime, situat la intrarea in oras.

Daca varfurile de peste 3.000 de metri te invita sa-ti pui bocancii de munte, valea iti deschide o gama larga de posibilitati. Aventurierii au o intalnire pe cea mai lunga tiroliana din Europa. Situat in Hoz de Jaca, cei 950 de metri lungime si 120 de metri inaltime vor incanta tineri si batrani. Nu este potrivit pentru persoanele cu vertij.

Iar dupa o excursie pe lacurile garii sau o excursie cu trenul de inalta Sarrio, baile termale din spa Panticosa -Termas Tiberio si Balneario Quinon- se traduc in cel mai bun moment de deconectare.